Bugun...



ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Erdoğan ile Biden, S-400 konusunu çözüme kavuşturamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Putin arasında NATO zirvesinde gerçekleştirilen görüşmede ele alınan konulardan biri de S-400'lerdi. ABD Ulusal Güvenlik Danışman Jake Sullivian, iki liderin S-400'ler konusunda çözüme ulaşamadığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 17-06-2021 23:54

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Erdoğan ile Biden, S-400 konusunu çözüme kavuşturamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, ABD Başkanlık seçimlerinin ardından ilk defa yüz yüze olarak NATO zirvesinde bir araya geldi. Merakla beklenen görüşmede ele alınan konulardan biri de Türkiye ile Amerika arasında yaşanan S- 400 gerginliği oldu. Türkiye, Amerika'nın Patriot'ları vermemesinin ardından Rusya ile S-400 anlaşması imzalamıştı.

"ÜSLERİMİZDE OLANLARI DA ALDINIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, S-400'lerle ilgili yöneltilen soruya, "Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin dedim. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık ve parasal olarak vermemiz gerekenleri verdik. S-400 ile ilgili olarak da biz sizden Patriot istedik, siz vermediniz; tam aksine üslerimizde bulunanları da aldınız. Dolayısıyla biz ne yapacaktık? Başımızın çaresine bakacaktık. Yakın markajda işleri takip etmemiz lazım. Biz bütün haklarımızın takipçisi olacağız" dedi.

ABD GÜVENLİK DANIŞMANI: ÇÖZÜME KAVUŞMADI

Tüm bu gelişmelerin ardından ABD Ulusal Güvenlik Danışman Jake Sullivian'dan S-400'ler konusuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Sullivian, "Biden ile Erdoğan arasındaki diyalog S-400 meselesinde çözüme ulaşmadı" dedi.

"BİDEN, DESTEK THHÜDÜ VERDİ"

Sullivan söz konusu görüşmede ABD'nin Afganistan'dan çıkma sürecinde Kabil Uluslararası Havalimanı konusunun da gündeme geldiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bu havalimanının güvenliğinin sağlanması konusunda belirli desteğe ihtiyaç duyacağını söyledi, Biden da kendilerine destek taahhüdü verdi" diye konuştu.

"TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ"

İki liderin de ekiplerini nihai plan konusunda çalışılması için görevlendirdiğinin altını çizen Sullivan, "Türkiye'nin (Kabil) Hamid Karzai Uluslararası Havalimanının güvenliğinin sağlanmasında öncü rol oynaması konusunda mutabakata varıldı. Şimdi bunu nasıl uygulayacağımız konusunda çalışıyoruz" dedi.

Türkiye ile Kabil Havalimanı konusunda çalışmaktan dolayı iyi hislere sahip olduğunu belirten Sullivan, "Türklerin bu rolün altından kalkabileceğine güveniyoruz." ifadesini kullandı.

Sullivan, Taliban'ın Kabil çevresindeki diplomatik ve güvenlik alanlarına saldırma ihtimaline karşı duyulan endişeleri ciddiye aldıklarını belirtti.




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI