beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Bakan Gürlek açıkladı: Tapuda avukat zorunluluğu geliyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, belirli tutarı aşan tapu işlemlerinde avukat temsilinin zorunlu hale getirilmesini öngören düzenlemenin 12. Yargı Paketi kapsamında değerlendirildiğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2026 12:41

Bakan Gürlek açıkladı: Tapuda avukat zorunluluğu geliyor

 

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

 

Bakan Gürlek açıkladı: Tapuda avukat zorunluluğu geliyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul 2 No’lu Barosu tarafından Sultangazi’de düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada tapu işlemlerine ilişkin planlanan yeni düzenlemeye değindi. Gürlek, belirli bir tutarı aşan tapu işlemlerinde avukat temsilinin zorunlu hale getirilmesinin gündemde olduğunu söyledi.

Bakan Gürlek, konuya ilişkin çalışmalar için ilgili birimlere talimat verdiğini belirterek, düzenlemenin 12. Yargı Paketi kapsamında yasal hale gelebileceğini ifade etti. Ancak söz konusu değişikliğin yürürlüğe girebilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de aynı yönde karar alması gerektiğini vurguladı.

Bakan Gürlek 3

Amaç hukuki güvenliği artırmak

Planlanan düzenlemenin temel hedeflerinden birinin tapu işlemlerinde hukuki güvenliği güçlendirmek olduğunu belirten Gürlek, avukatların süreçte yer almasının işlemlerin daha güvenli şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Gürlek, düzenlemenin aynı zamanda avukatlık mesleğine belirli ölçüde katkı sağlayacak bir uygulama olacağını ifade ederek, ilgili çalışma için Hukuk Genel Müdürlüğü ile Hukuk İşleri Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne talimat verdiğini açıkladı.

Tapu-5

Avukatların yargı sistemindeki rolü vurgulandı

Konuşmasında avukatların yargı sistemindeki önemine de değinen Gürlek, kanunlarda avukatların yargının kurucu unsurlarından biri olarak tanımlandığını hatırlattı. Avukatların yalnızca dava süreçlerinde değil, aynı zamanda uzlaşma ve arabuluculuk gibi alternatif çözüm yollarında da önemli rol üstlendiğini söyledi.

Bakan Gürlek, yargı süreçlerinin daha hızlı ve etkin ilerlemesinde avukatların katkısının büyük olduğunu ifade etti.

Bakan Gürlek 2

Avukatlık mesleğine yönelik düzenlemeler

Gürlek, son yıllarda avukatları doğrudan ilgilendiren çeşitli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirterek bu kapsamda atılan adımlara değindi. Bu düzenlemeler arasında Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nın uygulanması, hukuk fakültelerinde ikinci öğretim ve dikey geçiş uygulamalarının kaldırılması ile fakültelere girişte başarı sıralamasının yükseltilmesi yer aldı.

Ayrıca avukatlara yeşil pasaport hakkı tanınması, e-duruşma uygulamasının devreye alınması, UYAP entegrasyonunun genişletilmesi ve avukatlık hizmetlerindeki KDV oranının yüzde 18’den yüzde 10’a düşürülmesi gibi düzenlemelerin de hayata geçirildiği ifade edildi.

Bakan Gürlek 1

Yeni düzenlemeler de gündemde

Adalet Bakanı Gürlek, stajyer avukatlara destek sağlanması, kamuda görev yapan avukatların özlük haklarının iyileştirilmesi ve zorunlu müdafilik ile vekillik hizmetlerine ilişkin mali ve idari düzenlemeler üzerinde de çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

 

 
 

 




Kaynak: Kamudan Haber




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

www.izcihaberajansi.com


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI