Bugun...



Bakan Koca koronavirüste son durumu paylaştı: Büyük bir artış beklenmiyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili son durumu paylaştı. Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, vaka sayılarının 3 binlerde olduğunu belirterek, "Büyük bir artış beklenmiyor" dedi. Koronavirüs ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarının birbiriyle karıştırıldığını, bu nedenle tek kitle tüm testlerin yapılabileceğini söyleyen Koca, "Yerli üretim kit muhtemelen 1 ay içinde kullanıma girecek" ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 29-11-2022 20:59

Bakan Koca koronavirüste son durumu paylaştı: Büyük bir artış beklenmiyor

Koronavirüsün çıktığı yer olan Çin'de vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesi, gözleri bir kez daha diğer ülkelere çevirirken, Türkiye'deki son durum merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

"COVİD VAKALARI 3 BİNLERDE"

Koronavirüs vaka sayılarında büyük bir artış beklentisinin olmadığına dikkat çeken Bakan Koca, "Covid vakaları 3 binlerde. Büyük bir artış beklenmiyor. Turkovac'la ilgili bilimsel çalışmalar dünya bilim literatürüne girdi. Birçok çalışma saygın uluslararası dergilerde yayınlandı. Etkili, güvenilir bir aşımız var. Risk grubunda olanlar tereddütsüz Turkovac aşısı olabilirler" ifadelerini kullandı.

"TEK KİT 4 TEST"

Tek kitte koronavirüs dahil 4 hastalığın testinin yapılabileceğini söyleyen Koca açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Tek kit 4 test. Solunum yolu enfeksiyonları arttı. Koronavirüs ile bu enfeksiyonlar karıştırılabiliyor. Taramalarda artık tek kit ile Influenza A, Influenza B, Covid-19 ve RSV aynı anda bakılacak. Yerli üretim kit muhtemelen 1 ay içinde kullanıma girecek. TÜSEB'i görevlendirdik."

izcihaberajansi.com Haberler.com



Kaynak: Haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI