|
Tweet |
İZCİ MEDYA https://x.com/IzciAjansi
İZCİ MEDYA https://www.facebook.com/
Balıkesir Sındırgı’da 6.1’lik deprem 10 ili salladı
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 19.53’te 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, İstanbul, İzmir, Manisa, Bursa, Aydın, Muğla, Yalova, Eskişehir ve Ankara’dan da hissedildi. İlk depremin ardından gün boyu süren artçı sarsıntılar, bölgede büyük paniğe yol açtı.
Vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi
Depremin ardından artçıların devam etmesi üzerine pek çok kişi evlerine giremedi. Vatandaşlar, otomobillerinde ya da açık alanlarda, battaniye ve yastıklarla geceyi dışarıda geçirdi.
Emekli biyoloji öğretmeni Vahit Çakmak (77), “Depreme evde yakalandım. 6.1 diyorlar ama bana göre ivmesi daha yüksekti. Evimizde büyük hasar yok ancak sıva çatlakları oluştu. Artçılar sürdüğü için otomobilimizde yatacağız” dedi.
Emekli hemşire Müşerref Çakmak, mutfakta yakalandığını ve çok korktuğunu belirterek, “Eşyalarımız yıkıldı, canımız sağ. Bu gece eve giremeyiz, sandalye üzerinde oturacağız” diye konuştu.
Otogarda çalışan Alim Yandımoğlu ise, “Sarsıntı olunca dışarı fırladım. Hasarlı bina görmedim ama yetkililer eve girmemize izin vermiyor” ifadelerini kullandı.
“Evim eski, korkuyorum”
Ziraat mühendisi Ender Yüksel, evde otururken şiddetli sarsıntı hissettiğini ve dışarıya kaçtığını anlattı. Ev hanımı Müstesna Öztürk ise, “Ailecek evdeydik, çok şiddetli geldi. Baygınlık geçirmişim. Evim eski, korkuyorum” dedi.
Hüseyin Çetinkaya, markette yakalandığı depremi, 1999 İstanbul depreminden daha şiddetli hissettiğini söyledi. Fatma Çoban ise, “Tavan üzerime döküldü. Canımızı kurtardığımıza şükrediyorum” sözlerini kullandı.
Hasar tespit çalışmaları sabah başlayacak
Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, en çok hasar gören kırsal mahallelerin Gölcük, Alacaklı, Aslansede ve Kızılgür olduğunu belirtti. Sak, “Tüm kurumlar teyakkuz halinde. Vatandaşlarımız evlerine giremiyor. Sabah hasar tespit çalışmalarını başlatacağız, acil yıkılması gereken binaları tahliye edeceğiz” dedi.
Gece yarısı yeni deprem
AFAD verilerine göre, Sındırgı’da saat 04.55’te 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Sarsıntının 10,39 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi.