Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinde yerle bir olan eski Ebrar Sitesi’nin bulunduğu bölgede, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut tarafından başlatılan yeniden inşa çalışmaları tamamlandı. Zemin etütlerinden temel kazık sistemine kadar son teknolojiyle inşa edilen yeni Ebrar Sitesi, zemin artı 5 kat olarak planlandı. Projede her blokta fore kazık ve beton perde uygulamalarıyla üst düzey dayanıklılık sağlandığı kaydedildi.

678 konut, 99 iş yeri
Toplamda 678 konut ve 99 iş yeri bulunan sitede, çevre düzenlemesi, yeşil alanlar, çocuk oyun parkları ve otoparklar da tamamlandı. Yeni yaşam alanında vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar oluşturulurken, hem konutların kalitesinden hem de kısa sürede tamamlanmasından dolayı vatandaşlar memnuniyetini dile getirdi.

Vatandaşlardan Selami Özen, "Ebrar Sitesi’nin bu kadar kısa sürede yapılmasını beklemiyorduk. Devletimiz ve ekibi canla, başla gece ve gündüz vardiyalı çalışarak bir an önce depremzedeleri evlerine kavuşturdular" dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Çanak ise, "Deprem sonra şehrimizde binalarımız hızla yükseliyor. Şehir ayağa kalkıyor reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz" diye konuştu.
Halil Ulubey - Mustafa Kutlu









İstanbul genelinde yaşanan yoğun yağışlar sonucu tepe ve yamaç bölgelerde meydan..
Fon soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıkla..
Haber ajansımızın 04.10.2026 tarihinde yayımladığı "Haber Ajansımız Bu Bölgeler ..
İstanbul genelinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle birçok ilçede su baskınl..
İstanbul Bayrampaşa’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatıl..
Mısır Çarşısı davası kapsamında 28 yıldır yargılanan Pınar Selek’in avukat olan ..
İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde bir otomobilin önünü kesen şüpheliler, araçtaki..
İstanbul'un Maltepe ilçesi meydana gelen bina çökmesi olayında yürek yakan bir d..
İstanbul genelinde Boğaziçi ön görünüm bölgesinde kaçak yapılan yapılar ve işlet..
Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi’nde bulunan 301 ada 25 ..
Gümüşsuyu Mahallesi Kelle İbrahim Caddesi 301 ada 25 parsel ile bu ada ve parsel..
UEFA Avrupa Ligi ilk haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Fransız temsilci Marsilya..
İzci Medya ailesi büyük bir acı ile sarsıldı. İzci Haber Ajansı’nın imtiyaz sahi..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..