|
Tweet |
İZCİ MEDYA https://www.facebook.com/
Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bölgesel gelişmeler ve Türkiye’nin birlik mesajına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasında özellikle Kürt vatandaşlara yönelik dikkat çeken ifadeler kullanarak, “Kürtler paralı askerlik yapmaz, yapmamalıdır. Kürtler tetikçi değildir.” dedi.
TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğine vurgu yaptı. Bahçeli, Kürt vatandaşların başka ülkelerin projelerinde kullanılmak istendiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:
“Kürtler paralı askerlik yapmaz, yapmamalıdır. Kürtler tetikçi değildir. Onun bunun projelerinde piyango olarak gösterilemez.”
Bahçeli, Türkiye’deki farklı etnik kökenlerin ortak bir milli kimlik altında birleştiğini belirterek birlik ve dayanışma mesajı verdi.
Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’u da anan Bahçeli, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu söyledi.
Bahçeli, “İstiklal Marşı milli kahramanlığın muhteşem bir mücadelesinin vesikasıdır. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” ifadelerini kullandı.
Bölgesel gelişmelere de değinen Bahçeli, özellikle ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla bölgede gerilimin arttığını belirtti. Bahçeli, bölgede yaşanan çatışmaların sadece askeri değil aynı zamanda psikolojik ve dijital savaş boyutuna da ulaştığını ifade etti.
Bahçeli, Orta Doğu’daki gelişmelerin bölgesel istikrar açısından ciddi riskler taşıdığına dikkat çekerek Türkiye’nin bu süreçte güçlü ve dikkatli bir politika izlemesi gerektiğini söyledi.