Bugun...



Devlet hastanesinde skandal

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, hastaneden aldıkları randevunun doktorun rahatsızlığı nedeniyle iptal edildiğini, bir başka doktora yönlendirilemedikleri için eli boş döndüklerini dile getirirken iktidara da eleştiride bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 11-03-2022 17:33

Devlet hastanesinde skandal

Son dönemde patlak veren hastane randevularında yaşanan sıkıntılar artarak büyümeye devam ediyor.

Hastanelerde randevu bulmak gittikçe içinden çıkılmaz bir hala gelirken, en yakın 2-3 hafta sonrasına alınabilen randevular da doktorun olmaması durumunda yanıyor.

İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan da benzeri bir durumun başına geldiğini belirterek, Facebook hesabından paylaşımda bulundu. Şanlan paylaşımında yaşadıklarını anlatırken AKP yönetimine de eleştirilerini sıraladı.

“Sinop'un en uzak köyünden bugüne randevusu olan karda kıyamette bin bir zorlukla hastaneye gelen, hastaneye geldiğinde de muhatap bulamayan, randevusu iptal olan insanımızın hakkını siz nasıl ödeyeceksiniz.” diyen Şanlan’ın mesajı şu şekilde:

"Bu bir iddia değil bizzat Sinop Devlet Hastanesinde yaşadığım bir durum.

Şahsım veya ailem ile alakalı mağduriyet ya da talepleri kamuoyu ile paylaşmak tarzım değildir.

Lakin bir şey dediğimizde ya da yazdığımızda “yok öyle bir şey, sadece iddia” diye açıklama yapan, geçiştiren yetkililere fırsat vermemek adına bu yazıyı kaleme almak mecburiyetinde kaldım.

“Sağlıkta devrim yaptık” diye nutuk atan Sn. Cumhurbaşkanı “sizden habersiz bir şey yapmak ne haddimize” diyen Sn. Sağlık Bakanı, “onu getirdik bunu götürdük” diye boy boy fotoğraf paylaşan iktidar partisinin Sinop Milletvekili ve İl Başkanı size söylüyorum:

Kalp ve şeker hastası olan babam 23 Şubat tarihinde olan randevu saatinde hastaneye gidiyor, doktor izinli ya da mazeretli olduğu için muayene olamıyor(!)

Aynı durum bugün de kızım ile benim başıma geldi. Günler öncesinde talep ettiğimiz göz randevusu için bugüne randevu verilmişti. Randevu saatinde hastaneye gittiğimizde doktorun korona olduğu için izinli olduğunu öğrendik. Görevli arkadaşlara, bugün randevusu olan hastaları kime yönlendireceklerini sorduğumda öyle bir uygulama yok bizim böyle bir yetkimiz yok, randevunuz iptal oldu muayene olamazsınız denildi.

Sonrasında hastane başhekimini ziyaret edip bilgi almak istediğimde yerinde bulamadım. Polikliniklerden sorumlu Başhekim yardımcısı da yerine yoktu. Görevinin başında bulunan bir başka başhekim yardımcısını ziyaret ettim durumu izah ettim.

“Randevunun iptal edildiğine dair bir bilgilendirme gelmedi. Muayene olmak için başka bir doktora yönlendirilmedik bu nasıl bir uygulama ? ” diye sorduğumuzda “bu konuda bizim yapabileceğimiz bir şey yok, bu konular direkt sağlık bakanlığın insiyatifinde” diye cevap aldım.

Ben, kendim ve ailem için bir şekilde çözüm bulabilecek durumdayım.

Lakin ekonomik durumu olmayan sağlığı ve imkanları müsait olmayanlar adına buradan sormak istiyorum.

Sinop'un en uzak köyünden bugüne randevusu olan karda kıyamette bin bir zorlukla hastaneye gelen, hastaneye geldiğinde de muhatap bulamayan, randevusu iptal olan insanımızın hakkını siz nasıl ödeyeceksiniz. Sağlık konusu hayati bir konu. Ertelenebilir, umursanmaz bir konu asla değil.

2022 yılında imkanların bu kadar geliştiği bir dönemde hastaneye günler öncesinden randevu alıp zor şartlarda uzak mesafelerden gelen yaşlı teyzelerin, amcaların, çocukların hakkını nasıl ödeyeceksiniz.

Devletin kurumlarını babanızın çiftliğine çevirdiniz.

Doktorları “nereye giderseniz gidin” diye tehdit ediyorsunuz. Hatta parmak sallayıp “haritadan yer beğen” diyorsunuz. Onu yaptık bunu yaptık diye boy boy resimde paylaşıyorsunuz. Ama işin gerçeği sizin o hayal dünyanızda çizdiğiniz pembe tablo gibi değil. Her Yerde mağduriyet, her yerde çürümüşlük, her yerde liyakatsizlik ve sorumsuzluk almış başını gidiyor. Çözüm üretmek gibi bir kaygı yok herkes topu başkasının üzerine atmayı marifet sayıyor.

Buradan hemşerilerime diyeceğim o ki; Sağlığınıza dikkat edin hasta olmamaya çalışın. Günün sonunda çözüm üretmesi gerekenler haklı, siz de hasta olduğunuz için haksız ve suçlu olursunuz.

İktidar tarafından astronomik bütçeler ile yapılan devasa binaların içi boş, hizmet yok. Hastanede son durum bu."

 

izcihaberajansi.com

YeniÇağ







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI