Bugun...



Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde usulsüzlük iddiası! Dilekçe yazan hemşireyi sürgün ettiler

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Serdar Büyükdeniz, hastane içerisinde gördüğü usulsüzlükleri dilekçeler yazarak yönetime aktardı. İddialarıyla ilgili harekete geçilmediğini belirten Büyükdeniz, "fazla dilekçe yazdığı" gerekçesiyle başka bir hastaneye sürgün edildi.

facebook-paylas
Tarih: 26-07-2023 12:56

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde usulsüzlük iddiası! Dilekçe yazan hemşireyi sürgün ettiler

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli olan Serdar Büyükdeniz, kurumdaki usulsüzlüklere ilişkin yönetime dilekçeler yazdığı için sürgün edildi. Büyükdeniz, "kuruma fazla dilekçe ile tutanak yazdığı" iddiasıyla kentteki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevlendirildi.

DİLEKÇELER İLE USULSÜZLÜKLERİ YÖNETİME BİLDİRMİŞ

Birgün'ün haberine göre çocuk yoğun bakım servisinde hemşire olan Büyükdeniz, idareye yönelik kaleme aldığı dilekçelerde, hastanedeki usulsüzlükleri anlattı. Bu dilekçeler arasında yoğun bakımda görevli olmadığı halde bazı çalışanların görevli gibi gösterildiği ve bazı çalışanların nöbet tutmadığı halde nöbet ücreti aldığı gibi iddialar yer aldı. Büyükdeniz dilekçelerinde ayrıca kimi ilaçların çöpe atıldığını öne sürdü ve emekçilere yönelik 'mobbing' uygulandığını öne sürdü.

İDARE TARAFINDAN UYARILDI

Dilekçelerinin işleme konulmadığını gören Büyükdeniz önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne başvurdu ardından Sağlık Bakanlığı iddiaları araştırmak için hastaneye müfettiş gönderdi. Bu sırada idare Büyükdeniz'e "fuzuli dilekçe yazmaktan" ikazda bulundu. Hastanenin Personel Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Esmer tarafından gönderilen 'ikaz' yazısında, şu ifadeler yer aldı: "(…) Hastane idaresine fuzuli birçok dilekçe ve tutanak yazdığınız, dilekçenin bir hak olduğu ancak bunu suistimal etmenizden dolayı yazılı olarak ikaz edilmeniz' uygun görülmüştür."

BAŞKA HASTANEDE GÖREVLENDİRİLDİ

Bu gelişmenin ardından Büyükdeniz'in telefonla aranarak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevlendirilmesinin yapıldığı bildirildi.

izcihaberajansi.com Haberler.com



Kaynak: www.haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI