Bugun...



Edirne’de mahallede fare paniği

Edirne’de çöplerle dolu olan bir evin bahçesindeki sıçan ve farelerin çevreye yayılması mahalle sakinlerini endişelendirdi. Vatandaşlar, "Kedi kadar büyük sıçanlar evlerimize giriyor" diyerek yetkililerden yardım istedi.

facebook-paylas
Tarih: 18-09-2025 05:52

Edirne’de mahallede fare paniği

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN 

https://cdn.iha.com.tr/Contents/25-09/17/-8fdb8625-8cf8-4402-900b-82647ed6f54b.mp4

 

Edirne’nin Nişancıpaşa Mahallesi’nde bulunan bir evin bahçesinde biriken çöplerin arasından çıkan sıçan ve farelerin sokağa yayılması mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Çöplerin arasında yaşayan sıçanlar ve fareler, çevredeki evlere girmeye başladı. Mahallede müstakil evde yaşayan 3 kişilik ailenin evlerinin bahçesinde uzun süredir çöp biriktiği, içeride psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen bireylerin bulunduğu öğrenildi. Ayrıca evde yaşayan ailenin devamlı tedavi için hastaneye gittiği öğrenildi. Mahalle sakinleri, evin derhal temizlenerek, sağlık açısından önlem alınmasını istedi.

"Kedi kadar büyük sıçanlar var, komşuların evine bile giriyorlar"

Mahalle sakinlerinden Emine Topaç, "Evimizin yanındaki komşunun sıçanları bizim sineklikleri parçaladı. Üç kez değiştirdik, yine kemirdiler. Ev bildiğiniz çöplük gibi, kartonlar, şişeler, yiyecek artıkları hep içeride. İçeride iki çocuk ve bir anne yaşıyor. Çöplerin içinde hastalanıyorlar ama hastaneden de gelmiyorlar. Biz şikayet ettik. Savcılığa da gittik, belediyeye de, valiliğe de gittik ama bir çözüm olmadı. Çöplerin kaldırılmasını, ilaçlama yapılmasını istiyoruz. Kedi kadar büyük sıçanlar var, komşuların evine bile giriyorlar. Bu şekilde yaşanmaz" dedi.

 

Mehmet Basmacı

 




Kaynak: İHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI