Bugun...



‘Gebeler mutlaka aşı olsun’

İstanbul Aile Hekimliği Derneği tarafından düzenlenen 8. Ulusal İSTAHED Aile Hekimliği Kongresi’nde hem aşılama çağrısında bulunuldu hem de aile hekimlerinin sorunları masaya yatırıldı. Türkiye’de 27 bin aile hekimliği birimi bulunduğu ve 24 bin 500 aile hekimi olduğu belirtilirken, bir aile hekimine ortalama 3 bin hasta düştüğü kaydedildi.

facebook-paylas
Tarih: 31-10-2021 09:26

‘Gebeler mutlaka aşı olsun’

İSTAHED Başkan Yardımcısı Dr. Esin Ayfer Çulha Dildök, aşılamanın istenilen düzeyde olmadığını vurgulayarak, “Kış aylarına giriyoruz ve artık daha kapalı mekanlara girilecek. Aşılama hala istenilen düzeyde değil, birçok kişi üçüncü doz aşısını olmadı. Gebelerde özellikle aşı olun çağrısı yapıyoruz. Bir önceki yıla oranla anne ölümlerinde yüzde 50 artış söz konusu. İnsanlarda bir kararsızlık var, bu kararsızlıklara kimse girmemeli, mutlaka aşı olmalı. Aşılama ile salgını yeneceğiz” dedi. Dr. Dildök “Şu anki duruma baktığımızda vefat edenlerin, yoğun bakımda tedavi görenlerin yüzde 90’ı aşısızlar ve tam aşısını olmayan kişilerden oluşuyor. Bu ciddi bir veridir” diye konuştu.

Grip için riskli gruplar

Kongre Bilimsel Sekreteri Dr. Hüseyin Acar grip aşıları hakkında bilgi verdi. Dr, Acar, özellikle, gebeler, 65 yaş üstündekiler, 5 yaş altındakiler, kronik hastalığı bulananların risk grubunda olduğunu belirterek  “Ekim ayından itibaren grip aşısı yapılmalıdır. Özellikle risk grubunda bulunanlarda aşıların yüzde 60-80 arasında koruyuculuğu bulunmakta. Sağlıklı yetişkinlerde aşının koruyuculuğu yüzde 80’in üzerinde” ifadelerini kullandı. izcihaberajansi.com




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI