Bugun...



Hastanede büyük şok yaşadı safra kesesinden 1284 taş çıktı

Bursa’da Ayşe Durmaz’ın (76) karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan ameliyatla safra kesesinden bin 284 adet taş çıkarıldı.

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2022 12:40

Hastanede büyük şok yaşadı safra kesesinden 1284 taş çıktı

Ajansımıza gelen bilgiye göre .Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yaşayan Ayşe Durmaz, şiddetli karın ağrısı şikayeti başlayınca kızının yaşadığı Bursa’ya geldi. Gemlik Devlet Hastanesi’nde tetkikler yaptıran Durmaz’ın, safra kesesinde taş olduğu tespit edildi. Laparoskopik yöntemle ameliyata alınan Durmaz’ın safra kesesinden 1284 adet taş çıkarıldı.

Durmaz’ın ameliyatını yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karakaya, “Hastamız, polikliniğimize karın ağrısı, bulantı, kusma şikâyetleriyle geldi. Hastaya ultrason çektik. Ultrasonda safra kesesinde çok sayıda taş tespit ettik. Daha sonra hastayla görüşüp, ameliyata karar verdik. Ameliyatı da laparoskopik dediğimiz kapalı yöntemle gerçekleştirdik. Operasyon sonrası safra kesesini açtığımızda 1284 tane taş gördük. Bu çok nadir görülen bir vakadaydı ve biz de ilk kez karşılaşıyoruz: Operasyon çok başarılı geçti, bir gün sonra da hastamızı taburcu ettik” dedi.

Safra taşlarının bazı durumlarda safra kesesini tıkayıp, sarılığa sebep olduğunu kaydeden Op. Dr. Karakaya, erken tedavi ile hastanın sağlığına kavuşabileceğini vurguladı.

‘SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM’

Rahatsızlığının 3 ay önce başladığını belirten Ayşe Durmaz, “Doktorumuzdan çok memnum oldum. Şimdi iyiyim, hiçbir şikayetim yok” ifadelerini kullandı.  Son muayenesi yapılan Durmaz, hastaneden taburcu edildi. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI