Bugun...



Koca’dan mesai sonrası randevu açıklaması: İsteğe bağlı muayene başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktorların mesai sonrasında ‘isteğe bağlı’ hasta kabul etmelerini mümkün kılabilecek sistemin uygulamaya geçtiğini duyurdu. Koca, randevu alan 100 kişiden 30’unun da muayeneye gelmediğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 11-10-2022 07:18

Koca’dan mesai sonrası randevu açıklaması: İsteğe bağlı muayene başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yedek randevu ve doktorların mesai sonrasında hasta kabul etmelerini mümkün kılan sistemlerin uygulamaya geçtiğini bildirdi. Koca, Twitter hesabından hastanelerdeki muayene süresi ve “Beyaz Reform” eleştirilerine yanıt verdi. Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlığımızca yapılan düzenlemeler, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan hekim randevularının arasında en az 10 dakika olmasını zorunlu kılıyor. Dolayısıyla sistem 10 dakikadan kısa süreyi kabul etmez. Muayene süreleri hekime ve branşın özelliğine göre değişir. Hekimlerin hastalarla yeterince ilgilenebilmesi, hekimlik kararlarını daha sağlıklı koşullarda vermesi açısından, kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz. Bilinen nedenlerle artan hasta talebi için ise mesai sonrası, teşvikle, isteğe bağlı hasta kabulünü mümkün hale getirdik.”

Gitmeyecekseniz...

Sağlık Bakanı Koca, MHRS üzerinden doktor randevusu alan her 100 kişiden ortalama 30’unun gelmediğini vurgulayarak, “Bu durum çalışanlarımızın zaman kaybına, randevu için bekleyen hastaların sağlık hizmetlerinin gecikmesine yol açıyor. Eğer doktora gelmeyecekseniz, randevu tarihinden en az 2 gün önce MHRS’ye girip, randevunuzu iptal edin. Bu davranış sağlık sistemine karşı görevinizdir” uyarısında bulundu.

Yedek randevu

Bakan Koca, doktorların randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için hastanelerin yedek randevu açmasına izin verildiğini bildirdi. Koca, bu uygulamayla ilgili “Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardır. Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir. Yedek randevular MHRS üzerinden alınmaktadır. Uygulama geçici ve hekimlerin isteğine bağlıdır” bilgisi verdi. Bakan Koca, “Beyaz Reform”a yönelik eleştirilere ilişkin ise, şu yanıtı verdi:

“Sağlık sistemi özgül ağırlığı çoktan düşmüş iddialarla eleştirilmemeli. Sonuçları, kendini gösteren Beyaz Reform’u hedef alan, eksik arayan tutumun faydası yok. Mevcut sorunlar geçicidir. Reformun yerleşmesi ve yeni tedbirlerle bunlar da çözülecektir.”

izcihaberajansi.com



Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI