Kocaeli’de etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına büyük hasara yol açtı. Körfez’e bağlı Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesi’nde çok sayıda evin çatısı uçtu. Hereke Kışla Düzü ve Yukarı Hereke genelinde ise sayısı henüz netleşmeyen onlarca binanın çatısı fırtınaya dayanamadı. Fırtına nedeniyle elektrik ve hatları koptu. Uçan çatı parçaları ana arterleri kapatırken, kopan elektrik tellerinin bir evin üzerine düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangında ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Ayrıca bir marketin de şiddetli rüzgar sebebiyle camı kırıldı. Dilovası’nda ise bir vatandaş kuvvetli rüzgar sebebiyle tenteyle birlikte savruldu.
Yukarı Hereke Muhtarı Abdurrahman Can, özellikle Cumhuriyet Mahallesi’nin afetten ciddi şekilde etkilendiğini belirterek, "Burada açıkça bir afet durumu var. Barınma, yol temizliği ve elektrik çalışmalarının acilen başlaması gerekiyor. Benim aracım fırtınayla sürüklendi, evimin de çatısı uçtu. Bir an önce buraya jeneratör kurulmalı" dedi.
Bölgede çalışmalar sürüyor
Fırtına sonrası Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, başkan yardımcıları, koordinatörler ve CHP Körfez İlçe Başkanı Yaprak Fidancı, Cumhuriyet Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi ekipleri ise yollara savrulan çatı parçalarını temizlemek için seferber oldu. Belediye çok sayıda personeli göreve çağırırken ilçede afetle ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Binali Aslan








Görele Belediye Başkanı hakkında yürütülen taciz soruşturmasında dikkat çeken bi..
Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin nihai raporun Mec..
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD'ye verdiği mesajda, "Eğer ABD, anayasamızda t..
Akın Gürlek, yasa dışı bahis ve sanal kumarla mücadelede kararlı olduklarını açı..
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 2009 yılında kaybolan ve o dönem 17 yaşında olan..
Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi, 301 ada 25 parselde Beykoz Belediyes..
Gümüşsuyu Mahallesi Kelle İbrahim Caddesi 301 ada 25 parselde 2020 yılında başla..
Iğdır ve Batman'da 2 şüpheli ölüm kayıtlara geçti. Iğdır'da polis silah sesi duy..
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde istinat duvarının çökmesi sebebiyle park halindeki..
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Mehmet Cengiz’in intiharının..
Milli Eğitim Bakanlığı, ramazan ayı boyunca okullarda milli ve manevi değerleri ..
Emekli maaş zamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca emeklinin gözü 2026 R..
Nevşehir’de dün akşam saatlerinden itibaren kendisinden haber alınamayan 19 yaşı..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..
Haber ajansımıza gelen şikâyet ve ihbarlarda Beykoz balık ekmek akşam 20.00 den ..