beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Komisyon Raporunda Sona Gelindi: “Umut Hakkı” Yer Almadı

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun aylardır üzerinde çalıştığı taslak raporda sona yaklaşıldı. Sızan bilgilere göre “umut hakkı” düzenlemesi metinde yer almazken, kayyum uygulamasının kaldırılması ve AİHM standartlarına dönülmesi tavsiye edildi.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2026 11:04

Komisyon Raporunda Sona Gelindi: “Umut Hakkı” Yer Almadı

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

 

Komisyon Raporunda Sona Gelindi: “Umut Hakkı” Yer Almadı

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun aylardır üzerinde çalıştığı taslak raporda sona yaklaşıldı. Sızan bilgilere göre “umut hakkı” düzenlemesi metinde yer almazken, kayyum uygulamasının kaldırılması ve AİHM standartlarına dönülmesi tavsiye edildi.

Gözler Komisyon Raporunda

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu tarafından hazırlanan raporda son aşamaya gelindi. Taslak metne ilişkin ortaya çıkan bilgilere göre, kamuoyunda uzun süredir tartışılan başlıklarla ilgili dikkat çeken öneriler yer aldı.

Rapora önümüzdeki hafta son şeklinin verilmesi bekleniyor.

“Umut Hakkı” Taslakta Yer Almadı

Taslak metinde en çok tartışılan konulardan biri olan “umut hakkı”na yer verilmediği öğrenildi. Siyasi gündemin sıcak başlıkları arasında bulunan bu konunun rapora dahil edilmemesi dikkat çekti.

Silah Bırakanlar İçin “Müstakil ve Geçici Kanun” Önerisi

Raporda en dikkat çeken başlıklardan biri ise silah bırakacak örgüt mensuplarına yönelik öneri oldu. Taslakta, bu kişiler için “müstakil” ve “geçici” bir kanun hazırlanmasına yönelik ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Metinde kanunun çerçevesi çizilirken; düzenlemenin amacı, kapsamı ve gerekliliğine ilişkin değerlendirmelere yer verildiği ifade ediliyor.

Ayrıca silah bırakan kişilerin hukuki statülerinin netleştirilmesi, eve dönüşlerin teşvik edilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanması amacıyla çeşitli öneriler sunulduğu aktarıldı. Bu kapsamda Türk Ceza Kanunu (TCK), Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ve Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik yapılmasına yönelik tavsiyeler bulunduğu belirtiliyor.

Kayyum Uygulaması İçin Tavsiye Kararı

Taslak raporda kayyum uygulamalarına ilişkin de değerlendirmeler yer aldı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarının uygulanması gerektiğine dikkat çekildiği öğrenildi.

Ayrıca Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nda düzenleme yapılması ve kayyum uygulamasının kaldırılmasına yönelik tavsiye kararlarının bulunduğu ifade edildi.

 




Kaynak: Kamudan Haber




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

www.izcihaberajansi.com


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI