Bugun...



Koronavirüste yeni varyant mı?

Omicron varyantının etkisi devam ederken, son günlerde hastalığın semptomları bir miktar daha şiddetli seyrediyor.

facebook-paylas
Tarih: 08-03-2022 10:08

Koronavirüste yeni varyant mı?

Son on günlük süreçte Kovid-19'a yakalanan birçok kişi tıpkı Delta varyantı semptomlarına benzer şikâyetlerden yakınırken, uzmanlar uzayan hastalık sürecinin etkisiyle olası yeni varyant riskine dikkat çekti.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, Kovid-19'un sahneden çekilmediğini belirterek, "'Omicron, Kovid-19'un son aşaması' deniliyor ancak bu söylemler iyimser senaryo. Son günlerde semptomların şiddetli seyretmesinin bir nedeni bağışıklık sisteminin zayıflaması olabilir. Yeni varyant veya mutasyon riski her zaman olabilir" dedi.

Her kişide farklı

Prof. Dr. İftihar Köksal da aşısız ve eksik aşılı kişilerdeki hastalık seyrinin şiddetli geçtiğini belirterek "Yeni bir varyant veya mutasyon riski de söz konusu olabilir. Omicron varyantının nezle gibi belirtiler verdiği şeklindeki algı doğru değil. Kovid-19 her kişide farklı etkiler gösteriyor. Kovid-19 ile birlikte çok sayıda kişi ciltte kuruluk veya saç dökülmesinden şikâyet ediyor. Uykusuzluk ve huzursuzluk halinin ise hastalığın beyne dolaylı etkisinden kaynaklandığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Duran Tok da mutasyon araştırmalarına ağırlık verilmesine dikkat çekerek, “Yeni varyantın çıkmış olma riskine karşı, sekanslama çalışmalarının artırılması gerekiyor. Kış mevsiminin de etkisiyle, bağışıklığın bir miktar düşmesiyle virüsün hastalık etkisi de şiddetlenmiş olabilir. Özellikle genetik yatkınlığı veya bağışıklık sorunu olan kişilerde hastalık seyri daha ağır seyrediyor” ifadelerini kullandı. izcihaberajansi.com




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI