Bugun...



MEB, Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modelini Yaygınlaştırıyor: İngilizce ve Almanca Öğretmeni İhtiyacı Arttı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”ni daha fazla okulda uygulamaya başlayacağını duyurdu. Yeni düzenleme ile İngilizce ve Almanca branşlarında öğretmen ihtiyacı önemli ölçüde artacak.

facebook-paylas
Tarih: 17-08-2025 19:05

MEB, Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modelini Yaygınlaştırıyor: İngilizce ve Almanca Öğretmeni İhtiyacı Arttı

İZCİ MEDYA https://x.com/IzciAjansi

 

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”ni daha fazla okulda uygulamaya başlayacağını duyurdu. Yeni düzenleme ile İngilizce ve Almanca branşlarında öğretmen ihtiyacının önemli ölçüde artacağı belirtiliyor.

MEB, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren hayata geçecek uygulama için başvuru ve uygulama kılavuzu hazırladı. Model kapsamında yabancı dil ders saatleri artırılacak ve İngilizcenin yanı sıra Almanca eğitimi de programlara eklenecek.

Neden yeni modele geçildi?

Mevcut uygulamada yabancı dil ağırlıklı eğitim sadece 5. sınıfta veriliyor, üst sınıflarda devam etmediği için öğrenciler öğrendikleri bilgileri unutuyordu. Ayrıca “isteğe bağlı 18 saate kadar yabancı dil öğretimi yapılabilir” düzenlemesi, farklı uygulamalara ve uygun olmayan materyallerin kullanılmasına yol açıyordu. Yeni düzenleme ile bu sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor.

 
 

Öğretmen ihtiyacı artacak

Yeni modelin yaygınlaşmasıyla birlikte özellikle İngilizce ve Almanca öğretmenlerine duyulan ihtiyaç artacak. Eğitim uzmanları, yabancı dil branşlarındaki öğretmen atamalarında kontenjanların yükselmesini bekliyor.




Kaynak: Kamudan Haber




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI