Bugun...



Putin'den Batı'nın Afgan mülteci planına sert tepki: Aşağılayıcı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın Afgan mültecileri Orta Asya'ya yerleştirme fikrini "aşağılayıcı" bularak sert çıktı. Afganistan'daki durumun doğrudan Rusya'nın güvenliğini etkilediğini belirten Putin, "Afganistan'daki militanların sığınmacı görünümünde ülkemize girmesini istemiyoruz" tepkisini gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 22-08-2021 20:06

Putin'den Batı'nın Afgan mülteci planına sert tepki: Aşağılayıcı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Afganistan'da yaşanan gelişmeleri ve sığınmacıların durumunu değerlendirdi. Putin, militanların sığınmacı görünümünde ülkesine girmelerini istemediğini belirtti.

"GÜVENLİĞİMİZ AFGANİSTAN'LA DOĞRUDAN İLİŞKİLİ"

Birleşik Rusya Partisi temsilcileriyle başkent Moskova'da bir araya gelen Rus lider, burada yaptığı açıklamada, "Rusya'nın güvenliği, Afganistan'daki durumla doğrudan ilişkili." dedi. Afganistan'da istikrarın sağlanması gerektiğini belirten Putin, Batılı ülkelerde birlikte bu konuda çalışacaklarını söyledi.

"BATI'NIN ORTA ASYA FİKRİ AŞAĞILAYICI"

Putin, diğer taraftan Batı'nın Afganistan'dan gelen mültecileri ABD ve Avrupa'ya vize alana kadar Orta Asya'ya yerleştirme fikrine karşı olduğunu belirterek, bu tutumu "aşağılayıcı" olarak nitelendirdi.

"MÜLTECİ KİSVESİ ALTINDA MİLİTAN İSTEMİYORUZ"

Kommsersant gazetesinin haberine göre, ülkesine olası göçmen akınına dikkat çeken Rus lider, "Bu ülkelere vizesiz gönderebiliyoruz ama vizesiz almak istemiyoruz. Sorunu çözmek için tek kelimeyle onur kırıcı bir yaklaşım. Ülkemizde mülteci kisvesi altında militanların ortaya çıkmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı. izcihabrajansi.com




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI