Bugun...



Rusya Kiev'i vurdu! Ukrayna ve Rusya'dan peş peşe açıklamalar

Gelen son dakika haberine göre;Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken bölgeden sıcak bir haber geldi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de şiddetli bir patlama meydana geldi. Kiev Belediye Başkanı Kliçko yaptığı ilk bilgilendirmede, Birleşmiş Milletler Genel Sektereri Kiev'de bulunurken Rusya hava saldırısı ile Kiev'i vurdu" ifadelerini kullandı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Ordumuz Altı silah ve yakıt deposunu füze ile vurarak yok etti." açıklaması yer aldı.Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rus ordusunun düzenlediği saldırıda 6 kişinin yaralandığını duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2022 08:47

Rusya Kiev'i vurdu! Ukrayna ve Rusya'dan peş peşe açıklamalar

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, Rus ordusu Ukrayna’nın başkenti Kiev’i hedef aldı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klichko saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Arkadaşlar düşman Kiev’e saldırdı. Sevchenko semtinde 2 patlama meydana geldi. Ekipler olay yerinde çalışıyor. Saldırıdan zarar görenlere ilişkin bilgiler güncelleniyor" ifadelerini kullandı. 

6 KİŞİ YARALANDI

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko yaptığı açıklamada, "Ruslar Kırım’dan ateşlenen seyir füzesi ile Kiev’de sivil yerleşim alanını hedef aldı. Saldırı sonucunda yaralı sayısı 6’ya yükseldi. Füzenin bulunan motoru, incelemeler için uzmanlarımıza teslim edilecek" ifadelerini kullandı.

"HER GÜN BEDEL ÖDÜYORUZ"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak ise, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in başkent Kiev’i ziyareti esnasında füzeli saldırı gerçekleştirildi. Bu Rusya’ya karşı zafere ihtiyacımız olduğunu ve Ukrayna’nın yanında tüm dünyanın birleşmesi gerektiğini gösteriyor. Hızlı hareket edilmeli. Daha fazla silah ve yardım gerekli çünkü Ukrayna her gün demokrasinin ve özgürlüğün bedelini ödüyor. Bu savaşta kaybeden taraf olamayız" dedi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ordumuz Ukrayna'daki altı silah ve yakıt deposunu füze ile vurarak yok etti."

ZELENSKİY'NİN DANIŞMANINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Zelenski'nin danışmanlarından biri olan Ukrayna müzakere ekibinin başkanı Mykhailo Podolyak, BM Genel Sekreteri António Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezindeki "füze saldırıları" hakkında attı. Podolyak ’inde “Antonio Guterres'in resmi ziyareti sırasında Kiev şehir merkezine füze saldırısı düzenlendi. Bir gün önce Kremlin'de uzun bir masada oturuyordu ve bugün başının üstünde patlamalar var” ifadeleri yer aldı.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "BM Genel Sekreteri Gutteres ve Bulgaristan Başbakanı Petkov başkentimizi ziyaret ettiğinde, Rusya Kiev'i seyir füzeleriyle vurdu. Rusya, bu iğrenç barbarlıkla Ukrayna'ya, Avrupa'ya ve dünyaya karşı tutumunu bir kez daha ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

 

"PATLAMA 20:20'DE GERÇEKLEŞTİ"

CNN Türk Muhaberi Mücahit Topçu olay yerinde yaşananları şöyle anlattı: Roketli saldırının yapıldığı ifade ediliyor. Uzun zamandan sonra yeniden patlama sesi Kiev'in merkezinde meydaha geldi. Oldukça büyük bir patlama yaşandı. Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hayat normal akışına dönmüştü. Marketler, oteller yeniden açılmıştı. Saldırı 20:20 civarında gerçekleşti. Roket mermisi sivil yerleşim yerlerine isabet etti. Patlama şehrin hemen hemen her noktasından görülebiliyordu. Ekipler çalışmalarına devam ediyorlar. Olay çok sıcak ve yeni.

Guterres Ukrayna'da Buça, Irpin ve Borodyanka'ya ziyaretHaberi Görüntüle

GUTERRES KİEV'DEYDİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin danışmanı Mihaylo Podolyak, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, saldırının BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in kenti ziyareti sırasında yaşandığını belirtti. Podolyak, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde bir yerinin olmasını da sorguladı. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI