|
Tweet |
İZCİ MEDYA https://www.facebook.com/
Suriye ordusu, Halep kent merkezinde terör örgütü SDG’ye yönelik yeni bir operasyon başlatacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Eşrefiye, Şeyh Maksud ve Beniy Zeyd mahallelerinde saat 13.30’dan itibaren SDG mevzilerine nokta atışı operasyonlar gerçekleştirilecek.
Operasyon kapsamında söz konusu mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, ordu yetkilileri sivillerden SDG’ye ait mevzilerden uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu.
Halep kent merkezinde 6 Ocak’ta başlayan SDG saldırılarında 1 asker ve 5 sivil hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmıştı. Artan saldırıların ardından Suriye ordusu, SDG ile temas hatlarına çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı ve takviye asker sevk etmişti.
Kentte yaşanan çatışmalar nedeniyle Halep merkezinde resmi kurumlarda çalışmalar durdurulmuş, okullar ve üniversitelerde eğitime ara verilmişti. Güvenlik gerekçesiyle Halep Uluslararası Havalimanı’nda da uçuşlar askıya alınmıştı.
Terör örgütü SDG, aynı gün akşam saatlerinde Süryan Mahallesi’nde bir okul ve hastaneye saldırı düzenlemiş, saldırı büyük tepki çekmişti.
Suriye ordusunun başlatacağı operasyonun, kentteki güvenlik dengelerini yeniden şekillendirmesi bekleniyor.