Bornova Belediyesinde ortaya çıkan "bankamatik personeli" olayı Buca’ya da sıçradı. Bir ihbarı değerlendiren SGK İzmir İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, Buca Belediyesinin şirketlerinde detaylı çalışma başlattı. İşçilerin istihdam edildiği Buca-Mar, Üzüm Kent İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş ile Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Şirketlerinin kayıtları tek tek incelemeye alındı. SGK, sigorta bildirimlerinin fiili çalışmaya dayanmadığı iddiası üzerinden yürüttüğü çalışmayı ’sahte sigortalı’ statüsünde değerlendiriyor. İncelemelerde, sahte sigorta bildirimi yapılan kişilerin sağlık harcamaları ve diğer kurumlara maliyetinin de hesaplanacağı belirtildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından usulsüzlük tespit edilmesi durumunda, şüpheliler ve belediye şirketlerinin yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.
AK Partili meclis üyesi aylar önce isimleri açıklamıştı
Buca Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Veli Balyemez, geçtiğimiz ocak ayında Buca Belediyesinde işe gitmeden maaş alan ’bankamatik personeli’ olduğu iddiasını ortaya atmıştı ve CHP’de üst düzeyde görev alan kişilerin de yer aldığı bazı isimler paylaşmıştı.
"40’ın üzerinde bankamatik personeli tespit ettik"
Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Buca Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Veli Balyemez, tespitlerine göre 40’ın üzerinde bankamatik personeli olduğunu öne sürdü. Balyemez, "Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun’un işe gelmediği, hatta denetim komisyonu üyelerimizin yaptığı çalışmada bu kişiye hafta sonları bile mesai yazıldığı ortaya çıktı. Asli görevimiz kamunun hakkını savunabilmek. Mevcut yönetim buna dikkat etmemekle birlikte kamuyu zarara uğratmakta" dedi.

"Hiç işe gitmeden mesai almışlar"
İl yönetiminde bulunan Gülşen Şişbacak isimli kişinin de bankamatik personeli olarak çalıştığını ve bu kişiye hafta sonları yoğun mesai yazıldığını aktaran Balyemez, "Sevgi Kazankaya isimli bir kişi yine hiç işe gitmeden yoğun mesai alan bir bankamatik personeli olarak tespit edildi. Eski ilçe başkanı Çağdaş Kaya’nın şoförünün bile Buca Belediyesinden girişi yapılmış ancak sürekli mesai almış. Bunların hepsi kamuyu bilinçli olarak zarara uğratmaktır. Biz mecliste konuşmamızı yaptık ve kayıtlara geçti. Şu an bildiğimiz kadarıyla 3 müfettiş bu süreci sorguluyor" şeklinde konuştu.
"Eş dost kontenjanı yoğun kullanılıyor"
Bornova Belediyesindeki işe alım iddialarına da değinen Balyemez, "Biz de bunu basından öğrendik. Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin çoğunda eş dost kontenjanı çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bunların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri








Hatay’da hayatı durma noktasına getiren sağanak yağış sonrası gözler Valilikten ..
İstanbul’da dolu yağışı etkili oldu. O anlar vatandaşların cep telefonu kamerası..
CHP kulislerinde konuşulan iddialar, siyaset gündeminde yeni bir tartışma başlat..
İstanbul Beşiktaş’taki İsrail Konsolosluğu önünde polislere yönelik saldırıya il..
Sivas'ın Hafik ilçesinde Pusat-Özen Barajı'nın yapımıyla sular altında kalan ası..
İstanbul Sultangazi’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı yıkım ekibi..
Küçükçekmece’de İETT otobüsünden inen kadına motosikletin çarptığı anlar kameray..
İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Sö..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam ya..
Denizlerde 15 Nisan’da başlayacak av yasağına kısa bir süre kala Trabzon’da balı..
Kremlin Sarayı'ndan, Recep Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin arasında gerçekleşt..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonuna ilişkin hava durumu raporunu yayımladı..
Akın Gürlek’in “Adalet güçlüden yana algısını hep birlikte kıracağız” sözlerinin..
Ordu’nun Altınordu ilçesinde bir dairede çıkan yangında 81 yaşındaki adam ağır y..
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Mısır Dışişler..
İzci Medya Ramazan Bayramı için yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi...
Trabzonlu 10 yaşındaki Lina Saka, küçük yaşta keşfettiği matematik yeteneğiyle k..
İZCİ MEDYA mesajında; şu ifadelere yer verdi.
İran dini lideri Mücteba Hamaney, Türkiye ve Umman’daki saldırı iddialarına iliş..
Mücteba Hamaney’in, 28 Şubat’ta düzenlenen ABD-İsrail ortak hava saldırısında ya..
ABD merkezli haber sitesi Semafor, ABD’li hükümet yetkililerine dayandırdığı hab..
Ramazan ayının en faziletli gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi yarın idrak ..
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş’e yönelik te..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..
Haber ajansımıza gelen şikâyet ve ihbarlarda Beykoz balık ekmek akşam 20.00 den ..


