Bugun...



Silopi’de sıcaklık rekoru: Termometre 50 dereceyi aştı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ülke geneli sıcaklık rekoru kırıldı. Termometre 50 dereceyi aşarken, ilçede hayat adeta durma noktasına geldi.

facebook-paylas
Tarih: 25-07-2025 17:53

Silopi’de sıcaklık rekoru: Termometre 50 dereceyi aştı

İZCİ MEDYA https://x.com/IzciAjansi

 

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

                       

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN 

 

https://cdn.iha.com.tr/Contents/25-07/25/-0cdc5bfb-1cb7-4527-a5ac-1fe3d9ff15fc-1.mp4

 

 

Bir süredir etkisini sürdüren sıcak hava dalgası, Türkiye genelinde yeni rekorları beraberinde getiriyor. Bugün itibarıyla Silopi’de ölçülen sıcaklık, 50 dereceyi geçti. Kavurucu hava nedeniyle vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmazken, sokaklar ve caddeler sessizliğe büründü. Günlük hayatın yavaşladığı ilçede, açık alanlar büyük ölçüde boş kaldı.

Silopi’de sıcaklık rekoru: Termometre 50 dereceyi aştı

İslam Yalvaç adlı vatandaş, aşırı sıcakların yaşamı olumsuz etkilediğini belirterek, "Havalar çok sıcak. Silopi ve Cizre zaten sıcak bir iklime sahip ama bu sene sıcaklıklar çok daha fazla. Termometreler 50 derecenin üzerine çıkmaya başladı. Bu insan sağlığı için oldukça zararlı bir durum. Araç klimaları ve evdeki klimalar çalışmamaya, randıman vermemeye başladı. Bu da aşırı enerji tüketimine ve israfa yol açıyor. Hem insan sağlığı hem çevre sağlığı olumsuz etkileniyor" dedi.

Silopi’de sıcaklık rekoru: Termometre 50 dereceyi aştı

Ahmet Uçar




Kaynak: İHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON GELİŞME Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

www.izcihaberajansi.com


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI