Bugun...



SON DAKİKA... İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'dan kritik İstanbul açıklaması

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu CNN TÜRK canlı yayınında Semiha Şahin'e açıklamalarda bulundu. İstanbul'da vaka artışının olabileceğini belirten Memişoğlu, '20 ile 40 arasındaki pozitif vaka oranı olarak onlarda yükseldi biraz geçmişe göre. Yatış oranı daha az, hem gençliğin verdiği immün sistemin kuvvetli olması, hem de aşılamanın daha immün sistemleri kuvvetli olduğu için aşının koruyucu etkisi daha fazla olduğu için bunlarda yatış oranımız az ama vaka sayıları anlamında şu anda en çok vaka gördüğümüz grup bu genç grupta.' dedi.

facebook-paylas
Tarih: 07-10-2021 18:01

SON DAKİKA... İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'dan kritik İstanbul açıklaması

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu koronavirüsle mücadeleyle ilgili CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Memişoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Türkiye İstanbul'u yansıtıyor. Aşılardan sonra özellikle yaşlı grubumumuz çok uyum gösterdi. 65 yaş aşılama oranımız İstanbul için söylüyorum yüzde 95. 20 ila 40 arasındaki pozitif vaka oranlarında yükseldi geçmişe göre. Bunların çok büyük bir oranı üçüncü doz aşılarını da yaptırdılar. Ve bu genç nüfustaki hareketliliğin getirdiği, aynı zamanda yaşlı nüfusun da aşıya uyum göstermesiyle hasta ve vaka sayılarımızda genç nüfusta biraz daha fazla olmaya başladı.

20 ile 40 arasındaki pozitif vaka oranı olarak onlarda yükseldi biraz geçmişe göre. Yatış oranı daha az, hem gençliğin verdiği immün sistemin kuvvetli olması, hem de aşılamanın daha immün sistemleri kuvvetli olduğu için aşının koruyucu etkisi daha fazla olduğu için bunlarda yatış oranımız az ama vaka sayıları anlamında şu anda en çok vaka gördüğümüz grup bu genç grupta.

İlgili Haber 6 Ekim 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu!

İstanbul 'salgın bitti' demeyi bekliyor. Tabi 1,5 senedir salgın süreci de insanları yordu. Bu salgın devam ediyor, bitmedi. Ama salgını aklımızdan çıkartmamamız lazım, bitmediğini bilmemiz lazım. Bir şey daha var. Ana gündem maddesi olarak Kovid'i ana gündemden çıkartmamız lazım. Neden? Çünkü 1,5 senedir yaşıyoruz ve bunun aşağı yukarı seyrini nasıl olacağını öngörüyoruz. Burada çok önemli bir avantajımız oluşmuş durumda. O da aşı. Ben toplumun çoğuna teşekkür ediyoru. Uyum gösterdiler.

İSTANBUL'DA VAKA ARTIŞI VAR

Son bir hafta 10 gündür çok az da olsa İstanbul'da vaka artışı var. Ama bunlar yoğun bakım yada hasta yatışlarını etkilememiş durumda. Bizim öngörümüz biraz artış olabilir. 

İlgili Haber Koronavirüs hastası çift, 3 gün arayla hayatını kaybetti

2 DOZ AŞI OLAN KIŞI RAHAT GEÇİRİR Mİ?

Sinovac aşı dediğimiz inaktif aşıda 3-4 aylık bir süreç sonrasında etkinliğinin biraz daha azaldığı ispatlanmış durumda. Biontech aşısı gibi mRNA aşılarında bu sürenin daha uzun olduğu ifade ediliyor. bilim dünyasında bu ispatlanmış durum. Biontech aşıları olanlar için 3. doza gerek olmadığı Bilim Kurulu tarafından söylendi. Ama özelikle iki doz Sinovac yaptıranların 3. doz aşılarını yapması öneriliyor zaten. 2 doz Biontech aşısı olanlar 3. doz aşı olmalıyım kaygısı şu an için duymamalı ama belli bir süre sonra ne olacak, nasıl seyredecek onu tabi Bilim Kurulu karar verecektir.

Özellikle 50 yaş üzeri, bir kısım insanımız 3. doz ile ilgili tedirginlik yaşadı, onların da olması gerekiyor. ben özellikle birinci dozunu yapmış ama tereddüdü olan insanların da aşıya gitmesini ve 2. doz aşısını tamamlamasını bekliyoruz. Bu önemli. Aşı sizi esasında koruma sistemlerini daha virüs gelmeden o virüsü tanıtarak hazır hale getirmek. Düşmanınızı tanımanız öncelikli. Aşının virüsü öldürmediği biliniyor. aşı, insanların korunma sistemlerinde virüsü daha az etkin hale getirmeyi sağlıyor. Bazen 'Aşı oldum, ben hasta oldum' diyen insanlar olabilir. Kendinizin bedeni kuvvetliyse ve bakıyorsanız, spor yapıyorsanız, düzgün besleniyorsanız her türlü hastalıktan kendi bedeniniz kendini koruyor zaten ama aşı buna yardımcı bir faktör.

İlgili Haber Çocukları da etkiliyor! Uzmanlar uyardı: Kovid geçirenlerde 1 yıl sürüyor

TURKOVAC AŞISI ÇARE OLUR MU?

Olacak tabi. Sene sonuna kadar aşımız inşallah hizmete sunulacak. Şu an zaten 3 fazları çalışılıyor bizim hastanalerimizde. Başka aşılarımız da olacak. Bu hastalık mevsimsel hastalık gibi biraz devam edecek gibi gözüküyor.

İnsanlara toplu ulaşımlara, kalabalık yerlere girmesinler. İnsanların sorumluluk yaşamalarını bekliyoruz.


Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI