Bugun...



Suudi Arabistan'da rekor yağış! 3 yılık yağmur 6 saatte indi

Suudi Arabistan'ın Cidde kenti, sağanak yağış altında kaldı. Bu yağışın aynı zamanda bir rekor olduğu ve 3 yıllık yağışın 6 saatte indiği öğrenildi. İlk belirlemelere göre ise sel felaketi nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

facebook-paylas
Tarih: 25-11-2022 11:18

Suudi Arabistan'da rekor yağış! 3 yılık yağmur 6 saatte indi

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde perşembe sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur, büyük bir felakete neden oldu. Yağış nedeniyle üniversiteler tatil edilirken, şehrin batı kıyısındaki Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar ertelendi.

ANA YOLLAR VE BAZI TÜNELLER KAPATILDI

Mekke-i Mükerreme Emirliği de sağanak yağış nedeniyle bölgede bir ana yolu ve bazı tünelleri kapatmaya karar verdi. Suudi Arabistan haber ajansı SPA, Mekke ve Medine dahil olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde şiddetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülkede 3 yılda yağacak yağışın sadece 6 saat içerisinde Cidde'ye indiği öğrenilirken, ilk belirlemelere göre yağışlar nedeniyle 2 kişi yaşamını yitirdi.

2009'DAKİ REKORU GERİDE BIRAKTI

Kente düşen yağış miktarının 179 mm olduğu açıklanırken, dün etkili olan yağışın 2009 yılındaki rekor yağışı da geride bıraktığı ifade edildi.

izcihaberajansi.com Haberler.com



Kaynak: www.haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI