Bugun...



Tahliyeyi bekleyenler de var

Ukrayna’nın Harkov kentinden tahliye edilmeyi bekleyen çoğunluğu öğrencilerden oluşan yüzlerce Türk vatandaşları güvende olmadıklarını söylüyor.

facebook-paylas
Tarih: 28-02-2022 10:08

Tahliyeyi bekleyenler de var

Harkov’da tıp okuyan Muhammed Enes Erdil, “Sadece Harkov’da 600’e yakın öğrenciyiz. Dün sadece 55 kişi götürüldü. Kaldığımız yerde güvende değiliz ve çatışmalar her geçen dakika artıyor. Dün gece hayatımızın en zor gecesiydi, gecenin hiç bitmeyeceğini düşündük. Zor durumdayız ve halen tahliye olmayı bekliyoruz.”

Tahliye olmayı bekleyen öğrencilerden biri de Serkan Şahin (21) ise tahliye sürecindeki belirsizliklere dikkat çekerek, yardım istedi: “Günlerdir ‘Bizi tahliye edin’ diye sessizimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ancak bizi sanırım kimse duymuyor. Öncelik tanıdıkları olan öğrencilere verildi. Konsolosluğu arayıp, ‘Otobüs kaldırmışsınız’ diye soruyoruz, ‘Hayır biz yapmadık’ diyorlar. Dışişlerini aradığımızda da ‘Evet’ diyor. Koca bir belirsizlik ve biz sadece bekliyoruz. İki gün tüketebileceğimiz yiyeceğimiz var. Birilerin bize net bir şey söylemesini bekliyoruz. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI