Bugun...



Temaslılara karantina var mı? İşte covid-19 son karantina kuralları...

Karantina süresi ile ilgili son dakika gelişmeleri araştırılan konular arasında bulunuyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında alınan kararlar açıklandı. Kararlar içerisinde karantina süresinin detayları yer aldı. Peki karantina süresi kaç gün 2022, temaslılara karantina var mı?

facebook-paylas
Tarih: 17-01-2022 19:45

Temaslılara karantina var mı? İşte covid-19 son karantina kuralları...

Karantina süresi değişiklikleri merak ediliyor. Temaslı olan bireylerin karantinaya girip girmeyeceği ise diğer bir araştırılan konu olarak bulunuyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ardından karantina süresi ile ilgili açıklama yaptı. Peki karantina süresi ne kadar 2022?

KARANTİNA SÜRESİ NE KADAR?

Pozitif vakaların karantina süre 7 gün oldu. Eğer pozitif vakalar 5.gün test yaptırmaları halinde ve test sonucu negatif çıkar ise karantinaları biter.

TEMASLILARA KARANTİNA VAR MI?

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında açıklanan kararlar arasında şu detay yer aldı; "Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5. Gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilirler. izcihabrajansi.com




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI