Bugun...



Ukrayna hava sahasının tamamı kontrolümüz altında

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler öncesinde iki ülke arasında dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ukrayna’nın hava sahasının tamamının Rusya’nın kontrolüne geçtiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 28-02-2022 12:31

Ukrayna hava sahasının tamamı kontrolümüz altında

Rusya ve Ukrayna arasındaki tarihi gelişmeler, yeni bir boyuta doğru gidiyor. Bugün gerçekleştirilecek müzakerelerden gelecek sonuç beklenirken, görüşmeler öncesinde elini güçlendirmek isteyen Ruslar da art arda hamlelerde bulunuyor. Rusya Savunma Bakanlığı son olarak Ukrayna hava sahasının tamamında kontrol sağlandığını duyurdu.

"NÜKLEER SANTRALİN ETRAFINDAKİ BÖLGELERDE DE KONTROL SAĞLANDI"

Bakanlıktan yapılan açıklamada Rus askerlerinin Zaporozhye Nükleer Santrali etrafındaki bölgelerde de kontrolü sağladığı, santralin çalışmasını sürdürdüğü ve radyoaktif seviyenin normal olduğu kaydedildi.

"HAVA SAHASININ TAMAMININ KONTROLÜ ELİMİZDE"

Saldırının başlamasından bugüne kadar Ukrayna'ya ait 1114 askeri tesisin imha edildiği savunulan açıklamada, Ukrayna'nın hava sahasının tamamının Rusya'nın kontrolüne geçtiği ifade edildi. Açıklamada, Berdyansk ve Energodar şehirlerinin de Rus ordusunun kontrolüne geçtiği aktarıldı.

İŞGALDE 5. GÜNE GİRİLDİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 5. gününde çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Açıklanan son veriler savaşın acı gerçeğini bir kez daha hatırlattı. Ukrayna Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rusya'nın saldırıları sonucu 14'ü çocuk 352 sivil hayatını kaybetti. Ayrıca saldırılarda 116'sı çocuk bin 684 kişi de yaralandı.

RUS ORDUSUNUN TOPLAM CAN KAYBI AÇIKLANDI

Ukrayna güçlerinin kararlı direnişi ile karşılaşarak demoralize olmanın eşiğine gelen Rus ordusu, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar'ın açıklamasına göre 5 bin 300 can kaybıyla birlikte 29 uçak, 29 helikopter, 191 tank, 816 zırhlı araç, 74 top ve 2 gemiyi kaybetti.

PATLAMA SESLERİ GELMEYE DEVAM EDİYOR

Sık sık patlamaların ve çatışmaların yaşandığı başkent Kiev'de halkın güvenliği için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Hatta bu yasağa uymayanların düşman görüleceği bildirilmişti. Bu sabah itibarıyla yasak kalktı. Kiev'de sokağa çıkma yasağı akşam 22.00'den sabah 07.00'ye kadar uygulanmaya devam edecek.

RUSYA'DAN KİEV İÇİN ÇAĞRI: SİVİLLER ŞEHRİ BOŞALTABİLİR

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise Kiev'deki sivillerin şehri tahliye edebileceği belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Ukraynalı bütün siviller Kiev-Vasylkiv yolu üzerinden Ukrayna başkentinden özgürce ayrılabilirler" denildi.

Putin ateşle oynuyor! Nükleer güç talimatı dünyayı ayağa kaldırdı: Felaketimiz olur Müzakere görüşmeleri bu odada gerçekleşecek! Tüm detaylar hazır, Rusya ve Ukrayna masada eşit Times'dan bomba iddia: Putin, Zelenski'yi öldürtmek için Afrika'dan 400 kişilik Wagner grubunu getirtti . izcihaberajansi.com.






Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI