Bugun...



‘Vakaların yüzde 50’den fazlası 30 yaş altı’

Koronavirüs Bilim Kurulu, dün salgının seyri, vakaların ve hastaneye yatışların yaş dağılımı ve 3. doz aşı uygulaması gündemi ile bir araya geldi.

facebook-paylas
Tarih: 07-10-2021 11:19

‘Vakaların yüzde 50’den fazlası 30 yaş altı’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından yaptığı açıklamada “Mevcut durumda ülkemizde 18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız için aşı tanımlanmış ve yüksek aşılanma oranlarına yaklaşılmıştır. Bu durum vaka sayılarının yaş ortalamasını düşürmüş durumdadır. Bugün itibarıyla aktif vakalarımızın yüzde 50’den fazlası 30 yaş altındaki kişilerden oluşmaktadır. Gençlerimizin daha çok hastalığa yakalanıyor olmasının ardında aşılama programımızda 18 yaş ve üzerinin öncelikli olması var. Bununla birlikte gençlerimiz aktif vakalar içinde daha yüksek oranda bulunsalar da bu durum hastaneye yatışlara ve yoğun bakıma girişlere yansımamıştır” dedi.

Gençlerin hastalığa daha çok yakalansa da daha az hastaneye yatışa ihtiyaç duyduğunu belirten Koca, “Ancak gençlerimiz hastalığın ailelere ve büyüklere taşınmasında rol oynamaktadır. Son 1 ay içinde vefat eden vatandaşlarımız içinde en büyük oran 70 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdadır” ifadelerini kullandı.

Koca, mRNA 3’üncü doz aşı konusunda da şunları kaydetti: “Daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir. Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinden yapılan incelemelerimiz sürmektedir. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur.”                        

Günlük vaka

30 bini aştıTürkiye’de dün 358 bin 64 Kovid-19 testi yapıldı, 30 bin 438 kişinin testi pozitif çıktı, 236 kişi yaşamını yitirdi. İyileşenlerin sayısı ise 31 bin 413 oldu. 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 73,53, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 87,46 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı 111 milyon 391 bine yükseldi.< izcihaberajansi.com




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI