Bugun...



Yerli ve milli hızlı tren raylara iniyor: Seri üretim resmen başladı

Milli hızlı tren için ikinci setin üretimine başlanırken, 2027 ve 2028 yıllarında toplam 14 tren setinin üretilmesi hedefleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2026 13:13

Yerli ve milli hızlı tren raylara iniyor: Seri üretim resmen başladı

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

 

 

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ) tarafından geliştirilen Milli Hızlı Tren projesinde seri üretim süreci başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ikinci tren setinin üretimine geçildiğini, ilk setin testlerinin ise devam ettiğini açıkladı.

İlk Milli Hızlı Tren seti saatte 225 kilometre işletme hızı için geliştirildi. Dinamik seyir emniyeti testleri kapsamında trenin saatte 250 kilometre hıza ulaştığı bildirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

“İlk setimizin testleri başarıyla devam ederken ikinci Milli Hızlı Tren setimizin üretimine başladık. Böylece Milli Hızlı Tren’de seri üretim sürecine geçmiş olduk.”

İki yılda 14 Milli Hızlı Tren üretilecek

Milli Hızlı Tren üretiminin belirlenen program kapsamında sürdürüleceğini açıklayan Uraloğlu, 2027 yılında 7 set ve 2028 yılında 7 set üretilmesinin planlandığını bildirdi. Böylece iki yılda toplam 14 Milli Hızlı Tren seti üretimi hedefleniyor.

Tren setleri 8 araçtan oluşuyor ve toplam 577 yolcu kapasitesine sahip. Projede yerli mühendislik kabiliyetlerinden yararlanıldığı belirtilirken, trenlerin kritik bileşenleri arasında bulunan Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi ile Cer Sistemi de ASELSAN iş birliğiyle yerli ve milli olarak tasarlanıp üretildi.

Üretim hedefi Set sayısı
2027 7
2028 7
İki yıllık toplam 14
 

Hızlı tren fabrikasında yüzde 90 seviyesine ulaşıldı

Seri üretim çalışmalarının, Türkiye'nin ilk hızlı tren fabrikasının devreye alınmasının ardından yeni tesiste sürdürülmesi planlanıyor. Sakarya'da TÜRASAŞ bünyesinde yapımı devam eden fabrikadaki çalışmaların yüzde 90 seviyesine ulaştığı açıklandı.

Fabrika 18 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. Tesis tamamlandığında Milli Hızlı Tren setlerinin üretim, montaj ve test süreçlerinin aynı çatı altında yürütülmesi öngörülüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu:

“18 bin metrekarelik alanda inşa ettiğimiz Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikasında yüzde 90 seviyesine geldik. Fabrikamızı tamamladığımızda Milli Hızlı Tren setlerimizin üretim, montaj ve test süreçlerini tek çatı altında gerçekleştireceğiz. Yeni fabrikamız ile ayda bir tane hızlı tren üretebilme kapasitesine sahip olacağız. Seri üretim çalışmalarımızı yeni fabrikamızda sürdüreceğiz.”

Yeni fabrikanın devreye alınmasıyla birlikte üretim kapasitesinin ayda bir hızlı tren seviyesine çıkarılması hedefleniyor. Milli Hızlı Tren projesinde ilk setin testleri sürerken, ikinci setin üretim çalışmaları devam ediyor.




Kaynak: Kamudan Haber




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

www.izcihaberajansi.com


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI