Bugun...



Zelenski, teslim etme karşılığında Rusların elindeki vatandaşlarını istedi

Ukrayna lideri Zelenski, dün bir fotoğraf yayınlayarak Rusya Devlet Başkanı Putin’le yakın ilişkileri olan Ukraynalı muhalefet lideri Medvedçuk’un yakalandığını duyurdu. Zelenski, 48 günlük saklambacın ardından yakalanan Medvedçuk’u verme karşılığında Rusya’dan savaş boyunca esir düşen Ukraynalıları istedi.

facebook-paylas
Tarih: 13-04-2022 10:04

 Zelenski, teslim etme karşılığında Rusların elindeki vatandaşlarını istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, savaşın 48. gününü değerlendirdiği video mesajında, ülkesine saldıran Rusya'nın büyük kayıplar verdiğini belirtti.

Rusların Ukrayna'yı birkaç gün içerisinde işgal etmeyi planladığını fakat 48 saatlik planlarının 48 güne uzandığını söyleyen Zelenski, "Rus ordusu bu 48 günde Çeçenistan'daki 2 savaşta, Sovyetler Birliğinin ise Afganistan'da 10 yılda kaybettiğinden daha fazla kayıp verdi" dedi.

"ESİR TUTULAN UKRAYNALILARLA DEĞİŞELİM"

Zelenski, Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) özel bir operasyonla gözaltına aldığı Viktor Medvedçuk'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rus yanlısı Ukraynalı siyasetçi Viktor Medvedçuk'un kelepçe takılmış bir fotoğrafını paylaşan Zelenski, Putin'e yakınlığıyla bilinen isim üzerinden Rusya'ya mesaj gönderdi.

Medvedçuk'un 48 gün saklanmayı başardığını ama sonunda yakalandığını ifade eden Zelenski, "Rusya Federasyonu'na Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi öneriyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ve ordumuz da bu olasılığı göz önünde bulundursun" diye konuştu.

PUTİN'İN KIZININ VAFTİZ BABASI

Putin'in kızının vaftiz babası olduğu öne sürülen Medvedçuk, Ukrayna'nın en büyük ikinci partisi olarak bilinen Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri. Medvedçuk, Mayıs 2021'de devlete ihanet şüphesiyle ev hapsi cezası almıştı. Medvedçuk'un, ülkedeki savaşın başlamasının ardından ev hapsinden kaçmıştı. İzcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI