Bugun...



Baronlar ve baroniçeler yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 07.00'de ekran karşısına geçti ve Diyarbakır start verilen operasyonun detaylarını tek tek açıkladı: Baronlar ve Baroniçeler yakalandı.

facebook-paylas
Tarih: 21-06-2022 08:54

 Baronlar ve baroniçeler yakalandı

Diyarbakır merkezli 10 ilde şafak vakti sokak satıcılarına karşı Türkiye'nin en kapsamlı operasyonu başlatıldı. "Kökünü Kurutma" adı verilen operasyona, 4 bin 200 polis katılıyor. 292 şüpheliye ait 205 adreste yapılan aramalar sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İran'da üretilen sentetik uyuşturucuları sınır illerden Diyarbakır’a götüren ve çevre illere dağıtan tüm örgüt üyelerinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bakan Soylu zehir tacirlerine yönelik yapılan operasyonu açıkladı:



Diyarbakır başsavcılığı ile bir operasyon geliştirilmiştir: 'Kökünü Kazıma Operasyonu'. Hem baronlar hem de uyuşturucu satıcıları tek tek tespit edilmiştir. 292 hedefe 4 binden fazla polis ve jandarma baskın düzenledi ve 213 gözaltı yapıldı.

Kolay bir operasyon değildi. Bu operasyonun kendine ait özelikleri var. Başından beri tek tek dinlemeler yapıldı, takip edildi. Hukuki deliller bulunduktan sonra operasyon başladı. Birçok yasaklı muhimmat ve uyuşturucular ele geçirilmiştir. Baronlar ve baroniçeler gözaltına alınmıştır.

BİR OPERASYON DAHA

Bir operasyon daha başladI bu arada. Narko terör uzmanlarıyla Eren 18 Operasyonu da başladı.

Tekrar arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Huzurunuzda uyuşturucuya karşı mücadelede gençlerimizi korumaya çalışan, Türk Polis Teşkilatı'na, Türk Jandarma Teşkilatı'na teşekkür ediyoruz.

Şu anda girilen adreslerde gerek örgüt paçavraları, gerekse aynı adreslerde kalaşnikoflar da bazı adreslerde ele geçirildi. Tabi burada geçmişten kalan alışkanlık üzere, bir taraftan uyuşturucu, bir taraftan uyuşturucudan terör finansmanı elbette var. Şunun altını çizerek ifade etmek lazım. Yaklaşık 2.5 yıldır, sadece örgütlere ve uyuşturucuya yönelik operasyon yapmıyoruz.

TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI OPERASYONU

"Kökünü Kurutma" adı verilen ve Diyarbakır merkezli, İstanbul, Bursa, Batman, Şanlıurfa, Van, Muş, Bitlis, Erzurum, Eskişehir, Mardin'de başlatılan eş zamanlı baskınların, sokak satıcılarına karşı bugüne kadar yapılan Türkiye'nin en kapsamlı operasyonu olduğu belirtildi.

4 bin 200 polis, 2 helikopter, 20 narkotik madde arama köpeğinin katıldığı operasyonla, kimyasal nitelikli uyuşturucuları satan şüphelilerin tamamının tek seferde yakalanması planlanıyor.

Ekiplerce, 292 şüpheliye ait 205 adreste yapılan aramalar sürüyor. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI