Bugun...



Diyetisyen Sedanur Özdamar Bak Sen Şu Hurmaya

Ramazan gelince ilk akla gelenlerden birisi de hurma… Sevmeyeni pek yoktur herhalde. Hele de tam kan şekerimiz düşüp canımız tatlı bir şeyler istemeye başlamışken ezanla birlikte kim 1 tane de olsa yemek istemez ki? Tadıyla bizi böyle mest ederken aynı zamanda faydalarına bir göz atmaya ne dersiniz?

facebook-paylas
Güncelleme: 14-04-2021 09:41:08 Tarih: 14-04-2021 09:33

Diyetisyen Sedanur Özdamar Bak Sen Şu Hurmaya

 

 

Öncelikle hurma, tarihte bilinen en eski meyvelerden biridir. Tüketimi özellikle Orta Doğu ve Arap ülkelerinde daha fazla görülmektedir. Ayrıca Müslümanların dışında Hristiyan ve Museviler için de kutsal meyve olarak görülmektedir.

 

 

 

Hurmalar mineral ve vitamin açısından oldukça zengin meyvelerdir.

Kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, bor, flor, bakır, selenyum ve çinko gibi minerallerinler ile B2, B2, B3 C vitamini ve A vitamini bulundurmaktadır.

 

 

Diğer yandan hurmada bulunan antioksidan özelliği sayesinde kalp hastalık ve kanser riskini azalttığı, ağrı kesici ve antidiyabetik etki gösterdiği bulunmuştur.

 

Ayrıca yüksek demir ve mineral içeriği açısından gebelikte iyi bir besin olmasıyla birlikte hurmanın doğuma yardımcı olduğu ve doğumdan sonra da faydalarının devam ettiği gösterilmiştir. Bunlara ek olarak anne sütünü arttırması da ayrı bir güzel özelliğidir.

 

 

 

Diyetisyen Sedanur ÖZDAMAR

E-mail: dytsedanurozdamar@gmail.com

İnstagram: https://www.instagram.com/dytsedanurozdamar/

 

izcihaberajansi.com

 







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GIDA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI