Bugun...



Diyetisyen Sedanur ÖZDAMAR Sahur yapmazsam zayıflarım

Sayılı günlerin kaldığı Ramazan ayını, pandeminin etkisinden hasret kaldığımız geniş, kalabalık iftar sofralarımıza kavuşamayacak olmanın buruk sevinci ile beklemekteyiz.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-04-2021 10:17:51 Tarih: 07-04-2021 03:32

Diyetisyen Sedanur ÖZDAMAR Sahur yapmazsam zayıflarım

Sofralara eş, dost, arkadaşlarla beraber oturamayacak olsak daRamazan ayı boyunca yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmeli hem bağışıklığımızı hem de kilomuzu korumak özen göstermeliyiz.

 

Oruç Tutarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Oruç tutarken sahur yapma büyük önem gösterin. ‘Sahur yapmazsam zayıflarım.’ Düşüncesi tamamen yanlış. Sahur yapılmadığı sürece açlık sürecinde artış olur buna bağlı olarak gün içerisinde kan şekeri ve tansiyonda daha fazla dalgalanmalar, baş ağrısı, halsizlik ve dikkatsizlik görülür. En önemlisi ise vücut enerjisi azalır, vücutta yağlanma ve kilo artışı geçekleşebilir.

 

Sahurda; Tuzlu ve baharatlı gıdalardan, kızartmalardan ve hamur işlerinden uzak durulmalı, kahvaltı tarzında hafif bir öğün yapılmalı,protein, posa ve su içeriği yüksek besinler tüketmeye özen gösterilmelidir.

 

Ezan okunur okunmaz bütün yeme-içme işlemlerini bir anda gerçekleştirmeyin. İftarınızı 1 bardak su ile 2-3 hurma ve 1-2 adet zeytinle açarsanız hem kan şekerini hemde tansiyonunuzu dengelemiş olursunuz. Ardından ardandan 1 kase çorba ve biraz salata ile başlangıç yapabilirsiniz. Bu başlangıçtan sonra 10-15 dakika kadar yeme içmeye ara verin böylelikle hem midenizi dinlendirmiş olursunuz hem de tokluk hissini daha fazla duyarsınız. Verilen aranın ardından ana yemeğe geçebilirsiniz.

 

İftardan hemen sonra tatlıya GEÇMEYİN. İftardan 1,5-2 saat kadar sonra meyve ve kuruyemiş ile ara öğün yapılabilir veyahut tatlı yenecekse sütlü olanlar tercih edilebilir.

 

İftar ile sahur arasında ara öğün yapmayı ve su içmeyi ihmal etmeyin

 

Diyetisyen Sedanur ÖZDAMAR

E-mail: dytsedanurozdamar@gmail.com

İnstagram: https://www.instagram.com/dytsedanurozdamar/

izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GIDA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI