Bugun...



Durdurma Kararına Rağmen Yıkım Başladı

Beykoz Tokatköy’de kentsel dönüşüm gerekçesiyle evlerinden zorla tahliyeleri istenen ve yıkıma karşı direndikleri için tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 yurttaş serbest bırakıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-08-2022 21:07:02 Tarih: 23-08-2022 20:55

Durdurma Kararına Rağmen Yıkım Başladı

Beykoz iskelesine iki kilometre mesafede bulunan ve yaklaşık 15 bin 367 kişinin yaşadığı Tokatköy Mahallesi’nde bir ‘dönüşüm’ projesi uygulanmak isteniyor.

Boğaz'a nazır mahallede bir süre önce AK Parti’li Beykoz Belediyesi, Emlak Konut ortaklığıyla ‘dönüşüm projesi’ gerçekleştirileceğini duyurdu. Tanıtım dosyasına göre, proje 9,1 hektarlık alanda gerçekleşecek. Bölgede 238 yapı yıkılıp, yerine 776 konut ile 47 işyeri inşa edilecek. Belediye ayrıca 238 yapının tamamının ruhsatsız ve imar durumuna aykırı olduğunu ileri sürdü.

Bu duyurunun ardından AK Parti'li Beykoz Belediyesi, Tokatköy’deki kentsel dönüşüm projesinde hukuki süreçlerin devam etmesi ve mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen yurttaşları zorla tahliye etmek istedi. 

Beykoz Belediyesi, dün sabah baskını ile yurttaşları evlerinden zorla tahliye etmeye çalışırken, halk barikatlarla direndi. Olayda toplam 27 yurttaş gözaltına alındı, 18’i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 9 yurttaş ise bugün serbest bırakıldı. Sert polis müdahalesinin ardından mahallede yıkım başladı.

izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI