Bugun...



Ekonomik krizin pençesindeki Arjantin'de marketler yağmalandı: 30 kişi gözaltında

Arjantin'de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Cordoba ve Mendoza eyaletlerinde marketler yağmalanırken 30 kişi gözaltına alındı. Hükümet yetkilileri, bu eylemlerin komplo olduğunu ve ülkede yapılacak cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında kafa karışıklığı ve güvensizlik oluşturmak amacıyla planlandığını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 23-08-2023 20:12

Ekonomik krizin pençesindeki Arjantin'de marketler yağmalandı: 30 kişi gözaltında

Ekonomik krizin pençesindeki Arjantin'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Cordoba ve Mendoza eyaletlerinde halk marketleri yağmaladı. Çıkan olaylarda güvenlik güçleri 30 kişiyi gözaltına aldı.

İKİ EYALETTE MARKETLERİ YAĞMALADILAR

Arjantin'de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle halk marketleri yağmaladı. Cordoba ve Mendoza eyaletlerinde hafta sonu yaşanan olaylarda onlarca motosikletli yağmacı marketleri bastı, rafları boşalttı. Market çevresinde büyük panik yaşanırken yağmacılar olay yerinden hızla kaçtı.

"BUNLAR YAĞMA DEĞİL PROVOKASYON"

Hükümet yetkilileri, bu eylemlerin komplo olduğunu ve ülkede yapılacak cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası sırasında kafa karışıklığı ve güvensizlik oluşturmak amacıyla planlandığını belirtti. Arjantin Güvenlik Bakanı Anbal Fernndez yaptığı açıklamada, "Bu tür olaylar, ülkede daha fazla karışıklık ve çatışmaya neden olur. Bunlar yağma değil, ortalığı karıştırmak için yapılan provokasyon başka bir şey değil" dedi.

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, Cordoba eyaletinde 12 marketin yağmalanmasıyla bağlantısı olduğu gerekçesiyle 20 kişinin, Mendoza eyaletinde ise 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Ülkenin başkenti Buenos Aires'te ise pazartesi gecesi yağmalama girişimi yerel halk tarafından engelledi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI