Bugun...



Ekvador'da seçimler öncesi bir siyasi suikast daha! Pedro Briones evinde öldürüldü

Ekvador seçimler öncesi bir siyasi suikastla daha sarsıldı. Manta kenti Belediye Başkanı Agustin Intriago ve Devlet Başkanı adayı Fernando Villavicencio'nun ardından Yurttaş Devrim Hareketi'nin lideri Pedro Briones, evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Partinin devlet başkanı adayı Luisa Gonzalez, "Ekvador, en kanlı dönemini yaşıyor" ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2023 18:49

Ekvador'da seçimler öncesi bir siyasi suikast daha! Pedro Briones evinde öldürüldü

Ekvador'da siyasetçi Pedro Briones uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ülkede genel seçimler öncesinde öldürülen siyasetçi sayısı 3'e yükseldi.

BAŞKAN ADAYINA SUİKAST

Güney Amerika ülkesi Ekvador, seçimlere günler kala devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'ya yönelik düzenlenen suikastın ardından yeni bir cinayetle sarsıldı. Kolombiya sınırındaki Esmeraldas'ta Yurttaş Devrimi Hareketi'nin yerel lideri Pedro Briones, dün evinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Pedro Briones

"EKVADOR EN KANLI DÖNEMİNİ YAŞIYOR"

Partinin devlet başkanı adayı Luisa Gonzalez yaptığı açıklamada, Briones'in ailesine baş sağlığı dileyerek, "Ekvador, en kanlı dönemini yaşıyor" dedi. Partinin kurucusu eski Devlet Başkanı Rafael Correa da yaptığı açıklamada, "Esmeraldas'ta bir meslektaşımızı daha öldürdüler. Yeter artık" ifadelerini kullandı.

SALDIRGANLAR MOTOSİKLETLİ

Polis tarafından olayla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, yerel medyada yayınlanan haberlerde 2 silahlı saldırganın olayın ardından motosikletle kaçtığı belirtildi.

SEÇİM ÖNCESİ 3'ÜNCÜ SUİKAST

Briones'e yönelik saldırı ülkede 20 Ağustos'ta yapılacak erken genel seçimleri öncesinde siyasetçilere yönelik düzenlenen 3'üncü suikast oldu. Manabi eyaletinde 23 Temmuz'da Manta kenti Belediye Başkanı Agustin Intriago, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio da başkent Quito'da 9 Ağustos'ta düzenlenen suikastle öldürülmüştü.




Kaynak: İHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI