Bugun...



Faiz daha da artacak mı? Merkez'in patroniçesinden "devam" sinyali

Merkez Bakası Başkanı Hafize Gaye Erkan, göreve geldiği 2 aylık süreçte faizi yüzde 8,5'ten yüzde 17.5'e çıkardı. Yılın 3. Enflasyon Raporu'nu açıklayan Erkan, "Enflasyonda belirgin iyileşmeye kadar parasal sıkılaştırmayı gerektiği ölçüde kademeli güçlendireceğiz. Faiz artırımının yanı sıra seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları aldık ve devam edeceğiz" diyerek faiz artışlarının devam edeceğinin sinyalini vermiş oldu.

facebook-paylas
Tarih: 27-07-2023 14:08

Faiz daha da artacak mı? Merkez'in patroniçesinden

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilmesiyle birlikte Merkez Bankası Başkanlığı görevi de Hafize Gaye Erkan'a verildi. Göreve geldiği 2 aylık süreçte faizi sert bir şekilde yükselten Erkan, politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 17,5 seviyesine çekti. Bu gelişme sonrası faiz artışlarının devam edip etmeyeceği merak edilirken, konuya dair önemli bir açıklama yapan Erkan, "devam" sinyali verdi.

"DEVAM EDECEĞİZ"

Yılın 3. Enflasyon Raporu'nu açıklayan Erkan, "Temel amacımız fiyat istikrarı. Enflasyonu kalıcı düşürmek için parasal sıkılaştırma sürecine başladık. Enflasyonda belirgin iyileşmeye kadar parasal sıkılaştırmayı gerektiği ölçüde kademeli güçlendireceğiz. Faiz artırımının yanı sıra seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları aldık ve devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KADEMELİ ARTIŞ BEKLENİYOR

Erkan, "Sıkılaştırma adımlarına devam edeceğiz" mesajıyla faiz artışlarının süreceğinin mesajını vermiş oldu. Önümüzdeki günlerde Merkez'in faizleri kademeli olarak artırmaya devam etmesi bekleniyor.

izcihaberajansi.com Haberler.com



Kaynak: www.haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI