Bugun...



Faiz kararı öncesi dolar, euro ve gram altından yeni rekor

Yurt içi piyasaların odağı perşembe günü açıklanacak faiz kararına çevrilirken; gram altın, dolar/TL ve euro/TL yeni rekor seviyelere ulaştı. Dolar 26.87, euro 30.30, gram altın ise 1.683 liradan işlem görüyor.

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2023 10:46

Faiz kararı öncesi dolar, euro ve gram altından yeni rekor

Perşembe günü açıklanacak faiz kararı öncesi döviz kurları ve değerli metallerde süren yükseliş hareketi ise yeni rekorları da beraberinde getirdi. Buna göre dolar kuru 26,87 TL'ye, euro kuru 30,30 TL'ye, gram altın ise 1.683 TL'ye kadar yükseldi.

FAİZ YÜZDE 15'E YÜKSELTİLMİŞTİ

Yurt içi piyasalarda haftanın en önemli gelişmesi olarak gösterilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı perşembe günü TSİ 14.00'te açıklanacak. Merkez Bankası geçtiğimiz ay faizi yüzde 15 seviyesine yükseltmişti. Dolar/TL'de yükseliş ivmesi devam ederken, yurt içi piyasalarda dikkatler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Perşembe günü açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

ALTIN DA REKOR TAZELEDİ

Altın, yatırımcıların Çin'deki durgun toparlanmanın küresel büyüme üzerindeki etkisi ve Fed'in parasal sıkılaştırma döngüsünde sona yaklaştığına dair işaretleri değerlendirmesiyle tahvil getirilerinin düşmesi sonrası yükseldi. Spot altın ons başına 1.960 dolardan işlem görüyor. Gram altın tarafında ise sabah saatlerinde yeni tarihi zirve görüldü. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın 1.684 TL rekor tazeledi.

izcihaberajansi.com Haberler.com



Kaynak: www.haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI