Bugun...



Faiz kararı sonrası kritik görüşme! Merkez Bankası Başkanı Erkan, İstanbul'da banka yöneticileriyle görüşecek

Merkez Bankası'nın haziran ayı politika faizini yüzde 15 seviyesine çıkarması piyasalarda hareketliliğe neden olurken, Başkan Hafize Gaye Erkan'ın bugün İstanbul'da banka yöneticileriyle bir araya geleceği öğrenildi. Toplantıda bankacılık sektörünün sorunları görüşülecek. Erkan, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinleyecek.

facebook-paylas
Tarih: 23-06-2023 10:47

Faiz kararı sonrası kritik görüşme! Merkez Bankası Başkanı Erkan, İstanbul'da banka yöneticileriyle görüşecek

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında dün toplanan Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkardı.

FAİZ KARARI PİYASALARI HAREKETLENDİRDİ

Merkez'in faiz kararı piyasalarda hareketliliğe neden olurken, dolar/TL 25 liranın da üzerine çıkarken, altının gram fiyatı ise 1.559 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

BAŞKAN ERKAN BANKA YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞECEK

Yaşanan ekonomik gelişmeler kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın bugün İstanbul'da banka yöneticileriyle bir araya geleceği öğrenildi. Toplantıda bankacılık sektörünün sorunları görüşülecek. Erkan, bankacıların talep ve sorunlara çözüm önerilerini dinleyecek.

TOPLANTI BUGÜNE ERTELENMİŞTİ

Erkan'ın bankacılarla 19 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirmesi beklenen toplantı, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılmak üzere bugüne ertelenmişti.

ŞİMŞEK TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 16 Haziran Cuma günü, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile toplantılar gerçekleştirerek, sorunları ve çözüm önerilerini dinlemişti.

Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın. Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

izcihaerajansi.com Haberler.com



Kaynak: www.haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI