Bugun...



FLAŞ HABER Kısmi af mı geliyor? Genel af konusunda son dakika gelişmeler

Hizbullah liderlerinin af edilmesi ile birlikte kısmi af geleceği iddiaları bugün gündem oldu. Genel of olmasa da kısmi bir af çıkacağı beklentisi oluştu. İşte, genel af, ceza affı, sicil affı konusunda son dakika gelişmeler…

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2023 23:16

FLAŞ HABER Kısmi af mı geliyor? Genel af konusunda son dakika gelişmeler

Geçtiğimiz haftalarda Hizbullah liderlerinden 4’ünün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın affıyla serbest bırakıldılar. Bunun üzerine toplumda genel af çıkacağına dair güçlü bir algı oluştu ki, bu konuda parti liderleri bu algıyı güçlendirecek benzer birtakım açıklamalar yaptı.

Ocak ayı itibari ile cezaevlerinin toplam kapasitesi 289 bin 974 kişi ama cezaevlerinde 341 bin 497 kişi bulunuyor. Ki bu sayının şu anda 400 bin civarında olduğu iddia ediliyor. Bunlara şu anda açık cezaevinde görünüp de Covid-19 salgının nedeniyle evinde izinli olan on binlerce hükümlü dahil değil. Bu izin süreside 14 Temmuz 2023’de sona eriyor. Bu bile tek başına kısmi bir affın gelmesini kaçınılmaz kılıyor.

Adalette eşitlik ilkesi gereği, terör suçlarından hükümlü 4 Hizbullah üyesinin serbest kalması ile beraber diğer tüm hükümlülere de bir af geleceği beklentisi var. Buna karşı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’seçim sonrası gerekeni yapacağız. Mahkum aileleri merak etmesin’’ dedi.

Mevcut hükümet ortağı olan MHP ve HÜDAPAR’ın da kısmı bir af çıkarılmasına ilişkin AK Parti hükümetine baskı yaptığı da gelen iddialar arasında. Ki bu iddialar kulis bilgileri arasında verilirken, AK Parti iktidarının da bu seçimler öncesinde bir hazırlık yaptığı bilinmekteydi. Ki, seçim öncesinde 3 yıllık bir infaz indirimi geleceği dillendirilmişti. Şimdi ise kısmi bir af geleceği belirtildi. Kısmi af dedikleri ise yine infaz indirimi şeklinde geleceği belirtilirdi. İddialara göre 5 yıl bir ceza indirimi verilecek. Buna iddia deniliyor zira bu konuda henüz resmi bir açıklama yoktur. Peki, ne zaman kısmi af gelecek?

 

7. Yargı Paketi'nin TBMM'de kabul edilmesinin ardından gözler infaz indirimi düzenlemesine çevrildi. Bu konuya dair yine kulislerden edinilen bilgilere göre Temmuz ayı öncesinde Haziran ayı sonuna doğru verileceği belirtildi.

izcihaberajansi.com

Avaz Türk




Kaynak: Avaz Türk




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER FLAŞ HABER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI