Bugun...



MEB’den Okul Ortaklığı Programı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullar arasındaki iş birliği ve destekle eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek amacıyla Okul Ortaklığı Programı’nı başlatıyor.

facebook-paylas
Tarih: 27-04-2022 09:09

MEB’den Okul Ortaklığı Programı

Programla, farklı eğitim tecrübelerine ve kaynaklara sahip okulların bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşarak ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, eğitimler düzenleme, sosyal faaliyetler ve projeler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeleri hedefleniyor. Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinin okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerini kapsayan programda yer alan okullar, farklı illerden seçildi.

Okulların ortak çalışma yapacakları konular arasında akademik başarıyı artırma çalışmalarını ortaklaşa planlama ve uygulama, öğretmenlere yönelik ortak eğitimler düzenleme, patent, faydalı model, marka, tasarım tescili alma sürecinde işbirlikli çalışmalar yürütme gibi başlıklar yer alıyor.

Programla okullar arasındaki imkân farklılıklarının azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu sayede okullar arasındaki iş birliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek büyük önem taşıyor” dedi. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI