Bugun...



Sağlıkta ‘performans sistemi’ kaldırıldı


facebook-paylas
Tarih: 14-08-2022 09:37

Sağlıkta ‘performans sistemi’ kaldırıldı

AK Parti iktidarının sağlıkta verimliliği, erişilebilirliği arttırmak ve maliyetleri düşürmek amacıyla yürüttüğü Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın en çok tartışma yaratan başlıklarından olan “performans sistemi”nden sessiz sedasız vazgeçildi. 

Bakanlık yönetcilerinin daha önce “uygulamada iyileştirmeler yapmak gerek” dediği sistem için Koca önceki gün Ek Ödeme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklere işaret ederek, “Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi” dedi. Yeni düzenleme, tüm sağlık çalışanlara yapılan iş miktarı ne olursa olsun, sistemdeki karşılığı kadar ek ödeme sağlanması yönünde. Hastanelerde verimliliği artıracağı gerekçesiyle getirilen performans sistemiyle, belli bir iş miktarının altında kalan sağlıkçılar, ödemelerden yararlanamayabiliyordu. Koca, bu konuya ilişkin paylaşımında “Hastanelerde bireysel iş yüküne bağlı teşvik ödemesi yapılacak. Sunulan en küçük hizmetin karşılığı olacak. Bir tek girişim bile, sağlık çalışanının teşvik ödemesine yansıyacak” ifadelerini kaydetti. 

Yarın netleşecek

Ek Ödeme Yönetmeliği düzenlemesi ile birlikte maaşların son durumu, düzenlemeden yararlanıp yararlanamayacak kesimler ve meslek gruplarına göre getirilmesi gereken teknik yönergeler hala merak konusu. Koca, detaylar için ise “Yönetmeliğin teknik anlatımı sebebiyle anlaşılmayan noktalar var. Sırasıyla anlatacağız. Bazı konuları 15 Ağustos’a bırakıyoruz” dedi. 

‘Her polikliniğe bir sekreter’

Sağlık çalışanlarına yönelik yayımlanan ek ödeme yönetmeliğini “Beyaz Reform” olarak nitelendiren Bakan Koca, sosyal medya hesabından “Poliklinik hizmeti veren tıp doktorlarının sekreterlik görevine son veriyoruz. Hedefimiz, yıl sonuna dek her polikliniğe bir sekreter. Amacımız, doktorun işine daha iyi odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

izcihaberajansi.com






Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI