Bugun...



Son Dakika! ABD Başkanı Biden'den Prigojin'in ölümüyle ilgili ilk sözler: Bu tür olayların arkasında Putin'in olmadığı durumlar pek yoktur

Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden, Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in öldüğü uçak kazasına ilişkin konuştu. Biden, "Prigojin'e ne olduğunu bilmiyorum ama bu tür olayların arkasında Putin'in olmadığı durumlar pek yoktur" ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 24-08-2023 09:37

Son Dakika! ABD Başkanı Biden'den Prigojin'in ölümüyle ilgili ilk sözler: Bu tür olayların arkasında Putin'in olmadığı durumlar pek yoktur

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in uçak kazası sonucu ölmesinin dünyada yankıları sürüyor. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden, Prigojin'in öldüğü uçak kazasına ilişkin açıklama yaparak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i suçladı.

DÜŞEN UÇAKTA PRİGOJİN DE VARDI

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında, Wagner lideri Prigojin'in de içinde olduğu özel uçak düştü. Uçaktaki 3'ü mürettebat olmak üzere 10 kişinin tamamı yaşamını yitirdi. Rusya Sivil Havacılık Dairesi de Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu.

"BU TÜR OLAYLARIN ARKASINDA PUTİN VARDIR"

Biden yaptığı açıklamada, "Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama şaşırmadım" dedi. Söz konusu uçağın düşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in parmağı olabileceğini ima eden Biden, "Rusya'da Putin'in arkasında olmadığı çok fazla olay yok. Ancak olayın arka planını bilecek kadar bilgim yok" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın Tver bölgesinde düşen özel uçak kazasıyla ilgili bilgilendirildiğini duyurdu. Beyaz Saray'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Başkan, Rusya'daki uçak kazasıyla ilgili bilgilendirildi." ifadesine yer verildi.

"EĞER TEYİT EDİLİRSE KİMSE ŞAŞIRMAMALI"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson ise sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, özel uçakta Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğu yönündeki haberleri gördüklerini belirterek, "Eğer teyit edilirse kimse şaşırmamalı." ifadesini kullandı.




Kaynak: Haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI