Bugun...



Son Dakika! ABD'den, Belarus'taki vatandaşlarına "Derhal ülkeyi terk edin" uyarısı

Son Dakika! ABD, Belarus'ta yaşayan vatandaşlarından derhal ülkeyi terk etmelerini istedi. Söz konusu açıklama, ABD'nin Minsk Büyükelçiliğinden yapıldı. Öte yandan Rusya ve Ukrayna için de seyahat uyarısında bulunuldu.

facebook-paylas
Tarih: 21-08-2023 19:57

Son Dakika! ABD'den, Belarus'taki vatandaşlarına

ABD, Belarus'ta yaşayan vatandaşlarından en kısa sürede ülkeyi terk etmelerini isteyerek Belarus, Rusya ve Ukrayna'ya seyahat uyarısında bulundu.

ÜLKEDEN ÇIKIŞ NOKTALARINI AÇIKLADILAR

ABD Minsk Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, Belarus'taki ABD vatandaşlarının Litvanya ve Letonya ile olan sınır kapıları üzerinden veya uçakla ülkeden ayrılmaları gerektiği vurgulandı.

"RUSYA'YA VEYA UKRAYNA'YA SEYAHAT ETMEYİN"

Yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarının Beyaz Rusya'dan kara yoluyla Polonya'ya girmelerine izin verilmediği vurgulanırken, 'Rusya'ya veya Ukrayna'ya seyahat etmeyin' uyarısı yapıldı.

Beyaz Rusya'ya seyahat etmek zorunda olan ABD vatandaşlarından ise, tedbirli olunması istendi.

UYARININ GEREKÇESİ BELLİ OLDU

ABD Büyükelçiliği, yayınladığı uyarı için gerekçe olarak ise Belarus yetkililerinin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını kolaylaştırmaya devam etmesini, Rus askeri güçlerinin Belarus'a yığınak yapmasını, yerel yasaların keyfi uygulanmasını, iç karışıklık potansiyelini, gözaltı riskini ve büyükelçilik hizmetlerinin sınırlı olmasını gösterdi.




Kaynak: Haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI