Bugun...



SON DAKİKA Bursa'da servis aracına bombalı saldırı! Vali'den açıklama

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste bir patlama meydana geldi. Bursa Valisi patlamaya ilişkin ilk bilgileri paylaşırken 1 memurun şehit olduğunu söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 20-04-2022 10:13

SON DAKİKA Bursa'da servis aracına bombalı saldırı! Vali'den açıklama

Olay, saat 7.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Mudanya Caddesi İhsaniye metro istasyonu yakınlarında meydana geldi. 30 infaz koruma memurunun bulunduğu servis otobüsü sağ şeritte seyir halindeyken yolun kenarına bırakılan ve uzaktan kumandalı olduğu düşünülen bir patlayıcı infilak etti.

Servis otobüsü 100 metre kadar ileride durabilirken, otobüsün bütün camları kırıldı ve araçta hasar meydana geldi. Olayda henüz kimliği açıklanmayan 1 infaz koruma memuru şehit oldu, 1'i ağır 4 personel de yaralandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan kısa sürede olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

BAKAN SOYLU'DAN PATLAMA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu meydana gelen patlamayla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 'Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum.' ifadelerine yer verdi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Olayın terör saldırısı olduğu ihtimalini değerlendirdiklerini belirten Bursa Valisi Yakup Canpolat, "Cezaevi aracının geçişi sırasında elektrik direğinin dibine bırakılan el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını değerlendiriyoruz. 1 kişi şehit oldu, biri ağır 4 yaralı var. İçişleri ve Adalet Bakanları Bursa'ya geliyor. Olayın terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz." dedi.

BAKAN BOZDAĞ: CENGİZ YİĞİT ŞEHİT OLDU

Adalet Bakanı Bozdağ'dan da saldırıyla ilgili açıklama geldi. Bozdağ, "Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ

muhabiri Esra Türker CNN TÜRK canlı yayınında patlama ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Cezaevi personellerini nöbet değişimi için alan servis aracında, cezaevi yolu istikametinde seyrederken bir patlama meydana geldi. Cezaevi personellerinin ilk ifadelerine göre bir terör saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor. Bursa Emniyet Müdürü de şu anda olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI