Bugun...



SON DAKİKA Peş peşe FETÖ operasyonları! Çok sayıda gözaltı

Gelen son dakika haberine göre; Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik İzmir merkezli 41 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında, 158 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iki ayrı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında da 123 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2021 17:50

SON DAKİKA Peş peşe FETÖ operasyonları! Çok sayıda gözaltı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılğı'nın, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yaptığı veri paylaşımı sonucunda, askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama yaptığı tespit edilen, örgütsel irtibat tarzına uygun olarak ankesörlü/ kontörlü sabit hat irtibat kurduğu saptanan ve daha önce gözaltına alınan itirafçıların ifadesi doğrultusunda 158 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Örgütün TSK yapılanmasında yer alan şüphelilerin 3'ü Deniz Kuvvetleri, 15'i Kara Kuvvetleri, 13'ü Hava Kuvvetleri, 1'i Sahil Güvenlik ve 16'sı da Jandarma Genel Komutanlığı'ndan olduğu öğrenildi. Ayrıca, şüphelilerin 1'i Albay, 1'i Binbaşı, 1'i Yüzbaşı, 3'ü Üsteğmen, 1'i Teğmen, 30'u Astsubay ve 11'inin ise Uzman Çavuş rütbesinde olduğu bildirildi. Öte yandan, 158 şüpheliden 110'nun darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi öğrenildi. Bu kapsamda, İzmir merkezli 41 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, önceden belirlenen adreslere saat 01.00 sıralarında baskın yaptı. Şu ana kadar çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

22'NCİ OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın nezdinde kurulan ankesörlü/ kontörlü sabit hat veri havuzunu kullanarak, 19/11/2019 tarihinden bugüne kadar 21 ayrı operasyon düzenlendi. Bu kapsamda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 bin 173'ü muvazzaf, 603'ü muvazzaf olmayan asker ve 434'ü darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisi olmak üzere toplamda 3 bin 180 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı verdi. 3 bin 180 şüpheliden gözaltına alınan bin 399'unun şüpheli tutuklanırken, 434 şüphelinin ise faydalı itirafçı olduğu değerlendirildiği gerekçesiyle kolluk biriminden serbest bırakıldığı bildirildi. Ankesörlü/ kontörlü sabit hat veri havuzunu kullanımı kapsamında, bugün gerçekleştirilen İzmir merkezli 41 ilde eş zamanlı operasyonun 22'nci operasyon olduğu öğrenildi.

97 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir merkezli 41 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 158 şüpheliden 97'si gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. Öte yandan, firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

ANKARA MERKEZLİ FETÖ SORUŞTURMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünde 'mahrem imam' olarak görev yaptığı belirlenen 73 şüpheli hakkında Ankara merkezli 16 ilde, örgütün Kara Kuvvetleri Komutanlığı 'mahrem hizmetler' yapılanması soruşturmasında da daha önce ilişiği kesilmiş askeri öğrenci 50 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 18 ilde gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında; FETÖ/PDY silahlı terör örgütü hiyerarşisinde 'mahrem imam' olarak görev alan ve operasyonel hatlarla bir kısım yargı teşkilatı çalışanıyla irtibat kurmak suretiyle örgütsel faaliyette bulundukları tespit edilen çeşitli meslek gruplarına mensup 73 şüpheli hakkında Ankara merkezli 16 ilde, bugünden itibaren gözaltı kararı verildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

50 ESKİ ASKERİ ÖĞRENCİYE GÖZALTI KARARI

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem hizmetler soruşturmasında da daha önce ilişiği kesilmiş hepsi de askeri öğrenci 50 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 'mahrem hizmetler' yapılanmasında iltisakı ve irtibatı olduğu, Ankara'da bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerindeki kontörlü sabit hatları kullanarak sivil imamlar ile iletişim sağladıkları belirlendi. Tamamı daha önce ilişiği kesilmiş 50 şüpheli hakkında Ankara merkezli 18 ilde bugünden itibaren gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 18 ilde şüphelilerin belirlenen adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda şüphelilerden 26'sı yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

DENİZLİ'DE 8 KİŞİYE GÖZALTI

Denizli'de, Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında polis ekipleri, dün kent merkezinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda, 8 kişi saklandıkları hücre evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldığı evlerde yapılan aramalarda, dijital veriler ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Şüphelilerin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

SAMSUN'DA 3 ZANLI YAKALANDI

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun'da, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma gerçekleştirdi.

Ankara ve Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı doğrultusunda Samsun merkezinde yapılan çalışma sonucu 2 eski askeri okul öğrencisi ile aktif görevde öğretmen yakalandı.

Zanlılar, emniyete götürüldü. izcihabrajansi.com




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI