Bugun...



YKS tercihleri ne zaman? 2021 Üniversite tercihleri nasıl yapılıyor, kaç gün sürecek?

Üniversite sınavı YKS uygulandı. Bugünlerde YKS sonuçları için sabırsızlık yaşanıyor. Üniversite adaylar puanını göre okul ve bölüm seçmek için heyecanlanıyor. YKS tercihleri ne zaman ve üniversite tercihleri nasıl yapılıyor, kaç gün sürecek soruları yoğun ilgi görüyor. ÖSYM YKS sonuçlarının 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Peki YKS - Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor?

facebook-paylas
Tarih: 06-07-2021 19:07

YKS tercihleri ne zaman? 2021 Üniversite tercihleri nasıl yapılıyor, kaç gün sürecek?

ÖSYM tarafından her yıl uygulanan üniversite sınavı YKS bu yıl da tamamlandı. Sınav günü ardından üniversite adayları YKS sonuçları için geri sayıma başladı. 4 Ağustos'ta açıklanacak olan YKS sonuçları ardından üniversite tercihleri gündeme gelecek. Peki YKS tercihleri ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihleri nasıl yapılıyor, kaç gün sürecek?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

4 Ağustos günü açıklanacak olan YKS sonuçları ardından ÖSYM tarafından YKS tercih kılavuzu yayımlanması bekleniyor. Kılavuzda YKS tercih tarihleri de belirtilecek.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILIYOR, KAÇ GÜN SÜRECEK?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.

Adaylar, tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilecek.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecek. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklar. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekiyor.




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI