Bugun...



Yunanistan'daki orman yangını büyümeye devam ediyor, dumanlar Edirne'den görülüyor

Yunanistan-Türkiye sınırında çıkan orman yangınına Yunan ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilirken, yoğun dumanlar Edirne'den görülmeye başlandı. Öte yandan yangın nedeniyle trafikte görüş mesafesinin düşmesine bağlı olarak İpsala-Dedeağaç Egnatia yolunda trafik geçici olarak kısıtlandı.

facebook-paylas
Tarih: 20-08-2023 18:35

Yunanistan'daki orman yangını büyümeye devam ediyor, dumanlar Edirne'den görülüyor

Batı Trakya'nın Dedeağaç şehrinin Melia bölgesinde henüz bilinmeyen sebeple çıkan yangın bölgede yayılmaya devam ediyor. Havadan ve karadan müdahale edilen orman yangını sebebiyle İpsala-Dedeağaç Egnatia yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yoğun dumanlar Edirne'den görülmeye başlandı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yunanistan'ın Dedeağaç'ın( Alexandreupoli) Melia bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan acil müdahale devam ediyor. Batı Trakya'nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrinin Melia bölgesinde henüz sebebi bilinmeyen yangın bölgede yayılmaya devam ediyor. Çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın sebebiyle bölgedeki trafik akışında geçici düzenlemeler yapıldı.

İPSALA-DEDEAĞAÇ YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Trafikte görüş mesafesinin düşmesiyle İpsala-Dedeağaç Egnatia yolunda trafik geçici olarak kısıtlandı. Çevre köylerin sakinlerinin cep telefonlarına, sivil koruma hattından, yetkililerin yönlendirmelerini takip etmeleri için uyarı mesajı gönderildi. Yetkililerden alınan bilgilere göre, yangın ekinleri ve ağaçları yakıyor ve hiçbir yerleşim bölgesini tehdit etmezken itfaiye ekipleri, 10 araç, 2 uçak, 1 helikopter ve 34 itfaiye eri yangını söndürmek için çalıştığı, bölge çiftçisinin ise traktörleriyle yangınının ilerlememesi için söndürme çalışmalarına yardım ettiği bildirildi. Yangın bölgesindeki vatandaşları tahliye için çok sayıda otobüs gönderildiği öğrenildi.

KÖYLER TAHLİYE EDİLİYOR

Dedeağaç'a bağlı Doriskos, Manastiraki,Maistros ve Amfitriti köyleri tahliye edildi. Dedeağaç Belediyesi'nin çağırdığı otobüslerle Feres (Ferecik) şehrine tahliyeler başladı. Dedeağaç'ta dün başlayan yangın sebebiyle binlerce dönüm kara çam ormanı kül olurken, 12 ev ve 2 kilise hasar görürken bir çok köy önlem amacıyla boşaltıldı. Feres-Dedeağaç yolu ise güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Duman, Gümülcine, İskeçe ve kısmen Volos'a kadar ulaşırken bölgede acil durum ilan edildi.

EDİRNE'DEN DUMANLAR GÖRÜLÜYOR

Yunanistan'daki yangının dumanları Edirne'nin Enez ilçesinde de görülmeye başlandı. Yunanistan Yangının çıkış sebebiyle ilgili Atina'dan bir heyetin olayı yerinde incelemek üzere yola çıktığı öğrenildi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI