Bugun...



Bakanlar Kurulu Kabine toplantısı için gözler o tarihte! Kabine ne zaman toplanıyor?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı için geri sayım başladı. Son olarak 12 Temmuz'da bir araya gelen Kabine, aşılama programı ve bayram tatili süreci gibi önemli konuları ele almıştı. Temmuz ayı sonrası kademeli normalleşme süreci gündemiyle bir araya gelmesi bekleniyor. Yeni Kabine toplantısı ne zaman olacak?

facebook-paylas
Tarih: 20-07-2021 23:07

Bakanlar Kurulu Kabine toplantısı için gözler o tarihte! Kabine ne zaman toplanıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine, 12 Temmuz'da bayram tatili, aşılama programı ve yerli aşı gibi kritik konuları görüşmüştü. 9 günlük tatil kararının ardından yeni Kabine toplantısı için nefesler tutuldu. 3. doz aşıların yapıldığı şu süreçte aşılama, koronavirüste son durum gibi konuların masada olması bekleniyor...

YENİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bakanlar Kurulu Kabinesi, iki haftada bir kritik gündemle toplanıyor. Bayram dolayısıyla 12 Temmuz'da toplanan Kabine'nin yeni tarihi ise merak uyandırdı. Erdoğan başkanlığında Kabine toplantısının kesin tarihi henüz belli değil ancak Bakanlar Kurulu'nun 26 Temmuz'da toplanması bekleniyor. 

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI

Erdoğan, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Açılamalarından satır başları şu şekilde:

''Şu ana kadar hedeflerimizden kayda değer sapma yaşamadık. Aşılama çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Yapılan toplam aşı sayımız 59 milyona yaklaştı. Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımı bayrama kadar aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Normalleşme adımlarında aşılamanın çok büyük payı vardır. Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler önümüzdeki günlerde tehdit altına girebilir. Toplumsal bağışıklık sağlanana kadar maske, mesafe, temizlik kurallarından taviz vermemeliyiz. Kamu kurumlarımız başta olmak üzere insanların kalabalık olarak bulunduğu her yerde bu kurallara riayet etmek çok daha önemlidir. Bayram günlerini de kurallara uyarak geçirmeliyiz.2021'de ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkartarak tüm zamanların rekorunu kıracağız.Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar dolaştırmak için çalışanların, müspet tüm gelişmelerin üzerini kapatarak umutsuzluk körükleme gayretlerinin beyhude olduğunu göreceğiz. Turizm sektörümüz son süratle çalışıyor. 2021'de ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkartarak tüm zamanların rekorunu kıracağız. 2021 yılında ulaşacağımız büyüme oranıyla, dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuzu, hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı ispatlayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda diğer alanlarla birlikte ekonomide de emin adımlarla ilerliyoruz. Pek çok şehrimizde OSB'ler yetersiz kaldığı için yenilerinin kuruluş hazırlıkları yapılıyor. Gaziantep'te 6'ncı OSB kuruluyor. Yetişmiş eleman istihdamı konusunda sıkıntı arttığı için mesleki eğitimde yeni bir plan üzerine çalışıyoruz. Meslek okullarını sanayi bölgelerine yakın yerlerde açarak okul eğitimi ile pratik eğitimi birleştiriyoruz.

Artık Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir. Önümüzdeki yılları kazasız belasız geride bırakarak gündemdeki projeleri, yatırımları, politikaları hayata geçirdiğimizde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmiş olacağız. Niğde-Ankara otoyolunu kullanan sürücülerimize bir müjde vermek istiyorum. Araçlarıyla bu yolu kullananlara yüzde 20, otobüs, kamyon ve TIR’larıyla kullananlara ise yüzde 40 indirimli olacak. İndirim cuma gece yarısı devreye girecek. Bayram dolayısıyla köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz olacak, cuma gece yarısı uygulama başlayacak.

Artık Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir. Önümüzdeki yılları kazasız belasız geride bırakarak gündemdeki projeleri, yatırımları, politikaları hayata geçirdiğimizde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmiş olacağız. Niğde-Ankara otoyolunu kullanan sürücülerimize bir müjde vermek istiyorum. Araçlarıyla bu yolu kullananlara yüzde 20, otobüs, kamyon ve TIR’larıyla kullananlara ise yüzde 40 indirimli olacak. İndirim cuma gece yarısı devreye girecek. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.

Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Vatandaşlarımız 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar.''

 

 

 

 

 

 




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI