|
Tweet |
14 Mayıs'taki seçimde rotalarının ve adreslerinin Yeşil Sol Parti olduğunu söyleyen Buldan, "AKP hükümetinin 20 yıllık iktidarında Türkiye halklarına Kürtlere yapmadığı zulüm kalmadı. Dini bile siyaset aracı haline getiren, bu iktidara bizler 14 Mayıs tarihinde elbette gerekli cevabımızı vereceğiz. Onların HDP ve kadınlardan korktuğunu biliyoruz. Korksunlar, gümbür gümbür geliyoruz." dedi.
Buldan sözlerine şöyle devam etti: "14 Mayıs'ta bir kez daha iktidar olmak için, parlamentonun çoğunluğunu ele geçirmek için her türlü hile ve kumpası yapacaklar. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Diyarbakır bu dönem 12-0 yapacak. Biz adresimizi belirledik. Kürtlerin, kadınların ve bu seçime girdiğimiz ittifaklarımızın da adresi Yeşil Sol Parti'dir.
Her türlü doğal afet karşısında başta kadınları mağdur ettiler. Kadınları depremzede olarak görmediler. Çadıra ve konteynere muhtaç ettiler. Mutfaklarımızda tencerelerin kaynamadığı, çocuklarımızın okula aç gittiği ve kimsenin pazara, markete gitmediği bir süreci yarattılar. Az kaldı. Ekonomik krizleriyle birlikte göndereceğiz. Diyarbakır bizim kalemiz. Eşit temsiliyeti parlamentoya taşımaya hazırız"
izcihaberajansi.com DHA