Bugun...



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile ne görüştü? Sır görüşmenin perde arkası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ve beraberindeki heyeti, genel merkezde kabul etti. Konuyu köşesine taşıyan Sabah yazarı Salih Tuna, sır görüşmeye ilişkin çarpıcı bilgiler aktardı. Peki Akşener, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile neden görüştü? Görüşmede neler konuşuldu? Satterfield hangi görevle Millet İttifakı'nın ortağı Akşener'le bir araya geldi? İşte detaylar...

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2021 11:46

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile ne görüştü? Sır görüşmenin perde arkası

Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ve beraberindeki heyeti, genel merkezde kabul etti. Görüşmede Meral Akşener'e, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan eşlik etti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 1,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

 

 



SIR GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?
Sabah yazarı Salih Tuna, bugünkü köşesinde sır görüşmeye ilişkin çarpıcı bilgiler aktardı. Tuna'nın köşe yazısı şu şekilde:
İP Genel Başkanı Akşener geçen gün ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile yine bir sır görüşme yapmış.
Yazılıp çizilenlere bakacak olursak son bir ay içinde 4'üncü görüşmeymiş.
İnanılır gibi değil. Haftalık olağan görüşme gibi.

 

 


Biliyorsunuz, Akşener her şeyden evvel bir anne. Lakin, Diyarbakır anneleriyle bir kez görüşmemiş bir anne.
Gelgelelim, Kürt ve Türk anaların çocuklarını öldürsünler diye terör örgütüne binlerce TIR silah yardımı yapan ABD'nin Ankara Büyükelçisi'yle kapalı kapılar ardında zırt pırt görüşüyor!
Daha evvel de görüşmüşlerdi; Nisan ayının 15'inde. Görüşme 1.5 saat sürmüş, yine herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
Geçen günkü görüşmenin fotoğrafına baktım; Akşener ile Satterfield ellerini yumruk yapıp tokuşturmuşlar.
Yani, Davutoğlu ve Hillary Clinton gibi "çak yapmamışlar".
Pandemi tedbirleri nedeniyle mi yoksa Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda mutabakat sağlanmadığından mı, bilmiyorum. Belki de anlaşmışlar, "çak yapmışlar" ama medyaya servis etmemişlerdir.
Sır toplantı olduğu için her şey mümkün.
Diyeceksiniz ki, cumhurbaşkanı adayı konusunda görüştüklerini nereden çıkarıyorsun?
Başka ne olacak? Teşekkür ziyareti olamaz. Hani, ABD Büyükelçisi'nin başı çektiği"elçiler açıklaması" için Kavala'nın kuzeni olan Akşener teşekkür etmek isteseydi, görüşme elçilikte gerçekleşirdi.

 

izcihabrajansi.com

Takvim

 

 
 
 
 
 
 



Kaynak: izcihabrajansi.com Takvim




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI